Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Habsburg kézcsók
Horváth Dária (b2) és Magyar Veronika (b1) Böjte Csabával az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

Habsburg kézcsók

| Bertha Ágnes | Soproni fiatalok

Nemrégiben ért véget az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten, ahol 3000 önkéntes segített eligazodni a résztvevőknek. Közöttük volt a Szent Orsolya Gimnázium két végzőse, Horváth Dária és Magyar Veronika is.

– A jelentkezésünk nem spontán ötlet volt, már tavaly regisztráltunk az adatbázisba – mesélte Horváth Dária. – Utoljára 1938-ban volt Magyarországon eucharisztikus kongresszus, és valószínűleg életünkben már nem lesz újra lehetőségünk részt venni egy ilyen rendezvényen. Célunk a lelki feltöltődés mellett az volt, hogy értékes embereket ismerjünk meg. Mindkettő teljesült.

Dária és Veronika több mint egy hetet töltöttek a fővárosban, ahol a Hungexpo action teamjében dolgoztak minden nap fél 7-től 18 óráig, Veronika regisztrátorként, Dária pedig a VIP vendégek mellett tevékenykedett. A rendezvény szinte minden fontos helyszínén és rendezvényén részt vehettek. Szállásuk az ELTE egyik kollégiumában volt. – Önkénteskedtünk a Hungexpo mellett a Szent István-bazilikánál, jártunk a Margitszigeten, a Nemzeti Múzeumban, a Forrásponton, a Papp László sportarénában, végighallgattunk több megrendítő és elgondolkoztató tanúságtételt, részesei lehettünk a körmenetnek és természetesen a pápai szentmisének is – emelte ki Veronika.

A lelki megerősödés és feltöltődés mellett a lányok hangsúlyozták, hogy nagyon jó közösségben lehettek, és életre szóló élményekkel gazdagodtak, Dária például a VIP-részlegen: – Talán a legemlékezetesebb találkozásom egy Habsburg–Lotharingiai herceggel történt (aki kezet csókolt).

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...