Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Gyermeknapi programsorozat

| Köves Andrea | Soproni fiatalok

Közeledik május utolsó vasárnapja, amikor hazákban és a világ számos országában minden a gyerekekről szól. Sopronban idén is sok tartalmas, szórakoztató program várja a családokat a nemzetközi gyereknap alkalmából.

A gyerkőcök örömére május 25-én, szombaton kinyílnak országszerte a tűzoltólaktanyák kapui délelőtt 10 és délután 4 óra között. A soproni katasztrófavédelem is csatlakozott a Nyitott szertár elnevezésű programhoz, így ennek jegyében a gyerekek felülhetnek a járművekre, puttonyfecskendővel olthatnak képzeletbeli tüzet, fotózkodhatnak tűzoltósisakban, filmeket nézhetnek, és persze kérdéseikkel ostromolhatják az őket kalauzoló szakembereket. 

Iván István festményeiből és Fabó Ferenc természetihlette fotóiból nyílik pénteken kiállítás a Macskakő Gyermekmúzeumban, másnap ehhez kapcsolódóan közös alkotásra is hívják a gyerekeket, akik belekóstolhatnak a festési technikákba, hasznos trükköket leshetnek el és kipróbálhatják a színkeverés tudományát is. Ugyancsak szombaton a Soproni Múzeum gyermeknapján az UNICEF Ébresztő-óra programjának nagykövetei interaktív, játékos foglalkozásra várják a 8–14 éves korú gyerekeket a Macskakőben.

A NépmesePontban vasárnap 14 órától kezdődik a gyermeknap, ahol Árnyas mesefa címmel a Soproni Színitanodások mesélnek a kisebbeknek és nagyobbaknak, amelyet élő népzene, színezés és társasjátékozás követ. Ugyancsak vasárnap egész nap gyermeknapi kézműves vásár és forgatag vár mindenkit a Deák téri játszótér melletti területen a Soproni Kézműves Műhely szervezésében. Az alkotásé lesz a főszerep, szakemberek vezetésével csodaszép üvegékszerek, kerámiák, dísz- és használati tárgyak, porcelánra festett szépségek születnek, miközben az éhes lurkók finom falatokkal töltekezhetnek.

A hagyományos, nagyszabású Jereváni Gyermeknap június elsején várja a családokat a Kodály téren. Idén a megszokottnál is színesebb, izgalmasabb programokat kínál a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata által szervezett esemény. A kicsik és nagyok óriási játékvárosban barangolhatnak, kipróbálhatják az ugrálóvárat, a játszóvárat, a csúszdát, felfedezhetik a fajátékok parkját, vagy éppen kérhetnek arcfestést, a programok ingyenesek. A színpadi műsorok mellett tűzoltó- és rendőrautókba, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön rabszállítójába és menőautóba is beülhetnek a gyerekek.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...