Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gyerekzsivaj az iskolákban
A Petőfi-iskolában 23 osztályban 605 diák kezdte az idei tanévet – nyáron több tanterem is megújult itt. Fotó: Filep István

A 2021–2022-es tanév a tervek szerint június 15-ig tart

Gyerekzsivaj az iskolákban

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Véget ért a nyári szünet, szeptember elsején ismét becsengettek városunk iskoláiban is. Dr. Farkas Ciprián polgármester a Petőfi-iskolában tartott szerdai tanévnyitón adta át jelképesen az első és második osztályos tanulóknak az ingyenes tanszercsomagot.

Városunk iskoláiban mindenhol rendben kezdődött szeptember elsején a 2021–2022-es tanév. A diákok és tanárok számára nem kötelező a maszk viselése, de akik szeretnék, hordhatják azt. Belépéskor (egyelőre) testhőmérséklet-mérés sem lesz, ugyanakkor mindenhol biztosították a rendszeres kézfertőtlenítés lehetőségét.

Dr. Farkas Ciprián polgármester a Petőfi Sándor Általános Iskolában tartott elmúlt szerdai tanévnyitón adta át jelképesen az első és második osztályos tanulóknak az ingyenes tanszercsomagot. A kormány támogatásának köszönhetően pedig a diákok ingyenesen kapják meg a tankönyveket.

– A jó iskola ismérve, ha jó kedvvel mennek oda a gyerekek, a pedagógusok szívesen tanítanak, illetve megfelelnek a szülői elvárásoknak is – fogalmazott beszédében dr. Farkas Ciprián. – A Petőfi-iskolára mindhárom megállapítás igaz. Idén van az 1921-es népszavazás centenáriumi emlékéve, amikor a soproniak úgy döntöttek, hogy magyarok maradtak. Éppen ezért is legyetek büszkék arra, hogy soproni diákok lehettek!

A városvezető felhívta a tizenkettő évesnél idősebb gyermekek szüleinek a figyelmét, akik még nem tették meg, gondolják át az oltás felvételét. Mindenkinek az lenne a legjobb, ha az egész tanévet jelenléti rendszerben lehetne végigvinni.

Sipos Ferenc, az iskola igazgatója egy mesét ismertetve nyitotta meg a tanévet, így biztatta a diákokat a tanulásra.

A Petőfi-iskolában 23 osztályban 605 diák tanul. A nyáron több tantermet is felújították, illetve folyamatban van a második táncterem átalakítása. A tanévnyitó végén dr. Farkas Ciprián négy tanárnak oklevelet adott át.

Tanévnyitók: A polgármester az elmúlt héten kedden részt vett a Német Nemzetiségi Általános Iskola, valamint másnap a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola Óvoda és Kollégium évnyitóján is. Mindkét intézményben átadta a gyermekeknek az önkormányzat által ingyenesen biztosított tanévkezdő tanszercsomagot.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...