Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Gerit vonzza  az informatika
Borsodi Gergő jelenleg a VasVilla 11. osztályos diákja

Gerit vonzza az informatika

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Több nívós versenyen is előkelő helyezést ért el Borsodi Gergő. A VasVilla 11. osztályos diákja egy színvonalas informatikai cég programozójaként képzeli el a jövőjét.

Már a Deák Téri Általános Iskolában is érdeklődött Gergő az informatika iránt, és több városi versenyen is indult. Egy társával megnyerték a Handler-szakképző hagyományos informatikavetélkedőjét, a VasVilla által szervezett megmérettetésen pedig Gergő egyéniben második helyezett lett. Kitűnő tanulmányi eredményeit az általános iskolában Deák-díjjal jutalmazták. Már a versenyek során is megtetszett neki jelenlegi iskolája, így nem volt kérdés, hogy hol tanul tovább. A fiú a versenyzést a középiskolában sem hagyta abba. Sokat köszönhet osztályfőnökének és informatikatanárának, Tömördy Kristófnak, akár csak Pozsgai Tamásnak, akihez informatika szakkörre jár. 

– Az vonz leginkább az informatikában, hogy segíthetek másoknak, vagyis olyan dolgokat hozok létre, amelyeket más is tud használni – mesélte Borsodi Geri. – Szeretnék továbbtanulni, az ELTE és a BME szoftverfejlesztő szakiránya vonz a leginkább. Jelenleg „B2” típusú középfokú nyelvvizsgára készülök németből, tavaly a Handler által szervezett megyei német versenyen szintén első helyezést értem el. Bízom benne, hogy a diploma megszerzése után sikerül elhelyezkednem egy nagyobb informatikai cégnél.

Geri szabadidejét a legszívesebben a haverjaival, zenehallgatással és zenéléssel tölti. A metál és a rock áll hozzá a legközelebb. Autodidakta módon megtanult gitározni, és a barátokkal már egy saját zenekart is alapítottak.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.