Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Füzetfirka-kiállítás a Handlerben

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Handler szakképző iskola 9.M osztályának ötleteiből nyílt meg a „Füzetfirka-kiállítás” múlt héten az intézményben.

A tantervi változásoknak megfelelően a 2016/2017-es tanévtől kezdődően a képzőművészeti képzéshez a projektmenedzsment tantárgy keretein belül a kiállításszervezés is hozzátartozik. Az elméleti órákon a tanulók a szervezési folyamatokat ismerik meg, melyeket aztán a gyakorlatokon valósítanak meg, majd az elméleti ismeretek alapján a kivitelezett munkát értékelik.

A tanév elejétől megkezdett tevékenység eredményét a tanulók – tanári korrekcióval – maguk tervezik, gyűjtik és kivitelezik. Így valósult meg a 9.M osztály „Füzetfirka-kiállítása”, amelynek látogatóit, elsősorban a diákokat arra kérik a kiállító kilencedikesek, hogy írják le véleményüket, ezzel is segítve a végső értékelést.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.