Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fuvola­művész lesz Major Julcsi
Major Julcsi augusztus 30-án kezdi új életét Hágában Fotó: Griechisch Tamás

Fuvola­művész lesz Major Julcsi

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Gyermekkora óta fuvolaművésznek készül Major Julcsi. A 20 éves lány hihetetlenül izgatott, mivel pár nap múlva indul Hágába, hogy egy holland konzervatóriumban kezdje meg főiskolai tanulmányait.

Major Julcsit korábban már bemutattunk újságunkban. A vidám ifjú hölgy azóta leérettségizett a Szent Orsolya-iskolában, és elvégzett egy kétéves képzést az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában, ahol Bracsai Ákos egyengette zenei pályáját. 

– Egy nagyszerű tanár, Jacsó Erika hatására döntöttem a fuvolaművészi pálya mellett – mesélte Julcsi. – Mivel nincs zenész a családunkban, a pozitív élmények és a sikeres helyezések hatására mindig újabb és újabb célokat tűztem ki, melyeket szépen lassan el is értem.

Julcsit Bálinthné Horváth Erika segítségével a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karára és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára is felvették, de egyik pillanatról a másikra jött Hollandia.

– Ismerősök által kerültem Hágába, ahol először egy meghallgatáson, majd felvételin vettem részt – folytatta a tehetséges lány. – Nehéz volt a választás, de úgy éreztem, ha nem élek a lehetőséggel, mindig bennem lesz a „mi lett volna, ha?” kérdés. Rendkívül motiváló, hogy egy idegen kultúrában és egy idegen városban próbálhatom ki magam, ahol életemben először egyedül kell megállnom a helyemet.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...