Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Formatervezési díjak

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Egyetem egy hallgatója és egy oktatója is szerepel a Magyar Formatervezési Díj idei díjazottjai között. Az elismerés közel négy évtizede hívja fel a figyelmet a hazai design legkiemelkedőbb produktumaira.

Serflek Máté, a Soproni Egyetem tervezőgrafika szakon végzett diákja a Chicago Jazz Festival számára megálmodott arculattervével vívta ki a zsűri elismerését. Egy komplex vizuális rendszert dolgozott ki, amely szakít a konvencionális megoldásokkal, és zenei gesztusokra épít. Üveges Péter, a formatervező tanszék oktatója a Bogányi-zongora továbbfejlesztett változatát készítette el, amely a bizottság indoklása szerint hűen tükrözi a hangszerkészítés évszázados hagyományát.  

A Magyar Formatervezési Díjat négy kategóriában (termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka) osztják ki, idén mintegy kétszáz pályázat érkezett a megmérettetésre.

A formatervezési díjjal egy időben ítélték oda a Design Management Díjat, amelyet olyan gazdálkodó szervezet kaphat meg, amely a dizájnt és az innovációt az üzleti stratégia integráns részének tekinti. Az elismerést idén a soproni sixay furniture nyerte el, amely tömörfa-bútorairól vált ismertté.

Kapcsolódó cikkek