Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Formatervezési díjak

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Egyetem egy hallgatója és egy oktatója is szerepel a Magyar Formatervezési Díj idei díjazottjai között. Az elismerés közel négy évtizede hívja fel a figyelmet a hazai design legkiemelkedőbb produktumaira.

Serflek Máté, a Soproni Egyetem tervezőgrafika szakon végzett diákja a Chicago Jazz Festival számára megálmodott arculattervével vívta ki a zsűri elismerését. Egy komplex vizuális rendszert dolgozott ki, amely szakít a konvencionális megoldásokkal, és zenei gesztusokra épít. Üveges Péter, a formatervező tanszék oktatója a Bogányi-zongora továbbfejlesztett változatát készítette el, amely a bizottság indoklása szerint hűen tükrözi a hangszerkészítés évszázados hagyományát.  

A Magyar Formatervezési Díjat négy kategóriában (termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka) osztják ki, idén mintegy kétszáz pályázat érkezett a megmérettetésre.

A formatervezési díjjal egy időben ítélték oda a Design Management Díjat, amelyet olyan gazdálkodó szervezet kaphat meg, amely a dizájnt és az innovációt az üzleti stratégia integráns részének tekinti. Az elismerést idén a soproni sixay furniture nyerte el, amely tömörfa-bútorairól vált ismertté.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.