Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fontos felvételi határidő
Sokan keresték fel a budapesti Educatio szakkiállításon a Soproni Egyetem standját. A kollégiumi elhelyezésről is érdeklődtek a leendő hallgatók. Fotó: Soproni Egyetem

A Soproni Egyetem négy kara február 15-ig várja a jelentkezőket

Fontos felvételi határidő

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Közeleg a határidő: február 15-ig kell a végzős diákoknak kiválasztani azt a felsőoktatási intézményt, ahol tanulni szeretnének. A jelentkezést rögzíteni kell az arra szolgáló elektronikus rendszerben. A Soproni Egyetem is várja a leendő hallgatókat.

A Soproni Egyetem a régióban betöltött szerepét megtartva, mérték- és értékadó tudásközpontként várja hagyományosan induló és új szakjaira a jelentkezőket.

– Új szakként hirdetjük meg a Benedek Elek Pedagógiai Karon a neveléstudomány mesterszakot, és még mindig újként tekintünk a tavaly sikerrel induló gyógypedagógia szakra – mondta el lapunknak Tama István kommunikációs csoportvezető. – A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon újdonság, hogy a három vezető szak (gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, turizmus–vendéglátás) mindegyike már duális formában is választható. A Simonyi Károly Kar a felsőoktatási szakképzés keretében indítja el a műszaki szakot, valamint lehetőség nyílik építészi tanulmányokat folytatni mesterképzés keretében.

Az egyetem összesen nyolcszor tartott nyílt napot, ahol a vártnál is több érdeklődő előtt mutathatta be az itt folyó képzéseket, a szakmai és kutatási munkát, a hagyományokat és nem utolsósorban az egyetemi diákéletet. – Sok érdeklődő kereste fel a budapesti Educatio szakkiállításon az intézmény standját, ahol az egyik legjellemzőbb kérdés a kollégiumi lehetőségekre vonatkozott. Ezzel kapcsolatban elmondhattuk, hogy a Soproni Egyetem a jövő tanévben is valamennyi felvett elsős hallgatójának – kérelem alapján – biztosítja a kollégiumi elhelyezést – hangsúlyozta Tama István.

Mint megtudtuk, a tavalyi jelentkezési adatok szerint a legnépszerűbb szakok az óvodapedagógus, az erdőmérnök, a faipari mérnök, valamint a gazdálkodási és menedzsment szakos közgazdász voltak. Az egyetem reálisan azzal számol, hogy 900–1000 hallgatót tud felvenni a most folyó eljárásban.

Kapcsolódó cikkek

Az akaraterő diadala

Az akaraterő diadala

2018. 12. 19. | P. Horváth László

Különleges karácsonyt ünnepel a Nagy-Parragh család: a kisfiúk, Zalán december 25-én született. Az élet legszebb ajándékát kapták a karácsonyfa alá, a huncut kis srác idén lesz kétéves.