Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Felsőfokon a Fáyban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Júniusban érettségiztek az első két tanítási nyelvű osztály tanulói a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziumában.

A diákok a 2015–16-os tanévben kezdték tanulmányaikat angol–magyar és német–magyar nyelven. Az előkészítő év során 18 órában tanulták a választott idegen nyelvet, év végén pedig komoly szintvizsgán bizonyították tudásukat. Ezt követően két közismereti tantárgyat, majd a 11. évfolyamtól egy szakmai tantárgyat tanultak idegen nyelven. A sikeres felsőfokú nyelvvizsgának az volt a feltétele, hogy a két tantárgyból idegen nyelven érettségizzenek, továbbá az emelt szintű német vagy angol nyelvi érettségi eredménye jeles legyen. Az iskola nagyon büszke a tanulóira, ugyanis 21-ből 21-en sikeresen vették az akadályt. A diákok többsége a Fáyban marad, itt szerzi meg szakmai képesítését. A nyelvtanulás is folytatódik, a 13. évfolyamon ugyanis szakmájukhoz kapcsolódó speciális szaknyelvet fognak elsajátítani a tanulók.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.