Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ezer középiskolás ballag

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Hétvégén rendezik meg országszerte, így Sopronban is a középiskolás diákok ballagását: városunkban összesen 1051 diák mond búcsút iskolájának.

A ballagások sorát a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola és Kollégium kezdi: május 5-án, pénteken 11 órakor búcsúznak a diákok a dr. Tuskó László-emlékműnél, a Dalos-hegyi sí­­pályánál (rossz idő esetén a kollégiumban). Ugyanekkor bal­­lagnak az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola diákjai is az evangélikus templomban. A SSzC Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma pénteken 16 órakor rendezi a ballagást az iskolában. A SSzC Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskolájában pénteken 17 órakor kezdődik a ballagás. Ugyanebben az időpontban ballagnak a FM DASZK, Szakképző Iskola – Lippai János Kertészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulói az iskolában, valamint a Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium diákjai a Liszt-központban.  

A Soproni Széchenyi István Gimnázium ballagása május 6-án, szombaton 9 órakor kezdődik az iskolában és a Liszt-központban. 9.30-kor a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium diákjai ballagnak a Szent György-templomban. 10 órakor rendezik meg a SSzC Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma ballagását az iskolában, és ekkor kezdődik a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzőseinek búcsúzása is a Deák-kútnál. A középiskolás ballagások sorát a SSzC Handler Nándor Szakképző Iskolája zár­­­­­ja: szombaton 10.30-kor a Novomatic-arénában kezdődik az ünnepség.

A végzős diákok május 8-án, hétfőn 8 órakor kezdik az érettségi vizsgákat a magyar nyelv és irodalommal, 9-én lesz a matematika, 10-én a történelem, 11-én pedig az angol és 12-én a német írásbeli.

Kapcsolódó cikkek