Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Európai legjobb rockisai között

| Bertha Ágnes | Soproni fiatalok

Egyre népszerűbb sportág városunkban is az akrobatikus rock and roll, a HUNGARockY Táncegyesület növendékei – köztük a berzsenyis Juhász Olivér – az idei évben bejárták fél Európát, útjukat sikerek kísérik.

Szocsi, Krakkó, Bourg-en-Bresse, Moszkva – a márciusban indult tavaszi versenyszezonban eddig ezekben a városokban versengtek a HUNGARockY táncosai serdülő és junior párosokban több hazai helyszín mellett. Köztük a 15 éves berzsenyis Juhász Olivér is, aki több mint hét éve elkötelezett a mozgásforma iránt. A kemény munka meghozta gyümölcsét: Olivér partnerével, a szombathelyi Németh Zorkával a világkupák mellett Európa-bajnokságok rendszeres indulója és sikeres szereplője.


– Az akrobatikus rock and roll sokat jelent nekem, más sportban nem tudom magamat elképzelni – mondta el Olivér. – Nagyon sok örömöt ad, hogy kijuthatok a világversenyekre, és megmérettethetem magamat. Az edzések segítenek erősíteni a kitartásomat, a versenyek megmutatják, hogy mennyit kell még fejlődnöm. A világkupák között a franciaországi Bourg en Bresse-ben értünk el partneremmel a legjobb helyezést: ott 19.-ek lettünk, Szocsiban 26., Krakkóban 36. helyen végeztünk. A nyugati területi ranglista 3., az országos ranglista 7. helyén állunk, a világranglistán 128 párosból 36.-ak vagyunk.


– Az akrobatikus rock and roll egy igen összetett mozgásforma, magában foglalja a boogie woogie tánc alapjait, az aerobik dinamikáját és hajlékonyságát, a klasszikus rock and roll táncelemeit, a balettet, valamint a különböző táncstílusok elemeit – mondta el Stieber Csaba, a HUNGARockY Táncegyesület elnöke–vezetőedzője. – Fejleszti a kitartást, a hajlékonyságot, az összpontosítást, és mivel csapatsport, szükséges a többiekre való odafigyelés, együttműködés is.


Olivérék kedden Szombathelyen vagy szerdán Mosonmagyaróváron, illetve pénteken Sopronban, az Eötvösben edzenek, alkalmanként két órát – az egyesület több településről érkezett fiataljaival együtt. Ezek mellett heti egy alkalommal erőnléti és gyorserőfejlesztő edzésen vesznek részt Szegedi Róbert irányításával.

A HUNGARockY Táncegyesület Győr–Moson–Sopron megye legnagyobb rock and roll táncegyesülete: Sopronban hatvanan rockiznak, közülük kilencen versenyzők. A moszkvai Eb-n az egyesület színeiben szerepelve a junior párosok versenyében 34 páros közül az elődöntőben a szintén soproni Fodor Zsigmond Lázár és Kleizer Anna Evelin a 11. helyen végzett, a negyeddöntőben Juhász Olivér és Németh Zorka Dorka a 20. helyen zárt.

Németh Zorka és Juhász Olivér

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...