Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Emelkedik a szakképzésben oktatók bére

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

– Júliustól emelkedik az oktatók bére, az erről szóló ajánlatot május végéig minden érintett megkapta – közölte csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Bódis József államtitkár hangsúlyozta: a munkaerő-piaci igényekre rugalmasan reagáló és a fiatalok számára értékes, naprakész tudást biztosító szakképzési rendszer várja a tanulókat szeptembertől. A szakképzés megújításának fontos eleme a pedagógusok béremelése is. Kiemelt cél, hogy osztrák mintára jobb és gyakorlatiasabb legyen a szakképzés, ennek feltétele, hogy az oktatók nagyobb megbecsülést kapjanak. A kormány ezért kiemelt bérezést biztosít a szakképzésben dolgozó 32 ezer pedagógusnak. 2020 júliusától átlagosan 30 százalékkal emelkedik az oktatók bére, ehhez a kormány éves szinten 35 milliárd forintot biztosít. 

Az intézkedésekkel motiváló bérezési rendszer jön létre, a megemelt óradíj lehetőséget teremthet vállalati mérnökök alkalmazására.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...