Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Élete a programozás
Szabó Ádám szabadidejében programokat ír Fotó: Németh Péter

Élete a programozás

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A rendszergazdának készülő Szabó Ádám a handleros informatikus diákok közül is kitűnik tehetségével. A végzős tanuló a tavalyi tanévben eljutott egy rangos szakmai versenyre is.

Az érettségi előtt álló tanulók minden évben megmérettethetik szakmai tudásukat az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatantárgyak versenyén. Az elmúlt tanévben 40 különböző ágazatban 38 versenybizottság előtt 792 tanuló adott számot a tudásáról. A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájának informatikusait Szabó Ádám képviselte. A 13. osztályos fiú 25. helyezést ért el, ami 25 többletpontot jelent majd a felvételin. Az első forduló számítógépes online feladatmegoldásból állt, a döntőt pedig tavasszal Szolnokon rendezték meg. Ádám azóta leérettségizett, és beiratkozott iskolája rendszergazdai képzésére, ahol szigorúan szakmai ismereteket sajátít el. 

– Kiskorom óta érdekel az informatika világa, különösen a számítógépek működése – meséli Ádám. – A handleros képzés remek alkalmat adott arra, hogy még közelebb kerüljek hozzájuk. A rendszergazda végzettség megszerzése után szeretnék továbbtanulni – szoftverfejlesztést, programozást. Egyelőre az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szombathelyi Főiskolai Karát néztem ki, de ez még változhat.

Az elkötelezett fiatalember szabadidejében gyakorlásképpen programokat ír, és informatikával kapcsolatos projektekkel foglalkozik. Jelenleg egy olyan óra fejlesztésén dolgozik, amelynek egy fatányér a számlapja, a mutatók helyett pedig ledes izzókon láthatjuk a perceket.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...