Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Együtt a közös jövőnkért
Az önkéntes diákok a Deák téri játszóteret is megtisztították Fotó: Leczovics Zsolt

A város több pontján, 72 órán át dolgoztak az önkéntes fiatalok

Együtt a közös jövőnkért

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Az elmúlt hétvégén tartották meg a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű szociális önkéntes akciósorozatot. Ennek keretében a fiatalok a város több pontján szemetet szedtek, parkot tisztítottak, korlátot festettek.

Az önkéntes fiatalok (több mint 160-an) három napon, azaz 72 órán keresztül végeztek közhasznú feladatokat Sopronban. Az idei volt a tizenkettedik ilyen akció.

– Örömteli, hogy Sopronban a fiatalok egyre aktívabban veszik ki a részüket az önkéntes munkákból, és mindig nagy kedvvel csatlakoznak a hasonló programokhoz – mondta el a megnyitón Barcza Attila főszervező, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Egy közösség életében nagyon fontos az önkéntesség, hiszen így tisztább és szebb környezetben élhetünk.

A résztvevők a három nap alatt a város több pontján dolgoztak. Többek között szemetet szedtek, avart gyűjtöttek, parkot tisztítottak, korlátot festettek, temetőt gondoztak. Mindezek mellett felkerestek egy szociális intézményt is, ahol beszélgettek az idősekkel. Az önkénteseket pedagógusok irányították, hozzájuk csatlakoztak a Sopron Holding munkatársai, illetve több önkormányzati képviselő is kivette a részét a munkából.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.