Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együtt a közös jövőnkért
Az önkéntes diákok a Deák téri játszóteret is megtisztították Fotó: Leczovics Zsolt

A város több pontján, 72 órán át dolgoztak az önkéntes fiatalok

Együtt a közös jövőnkért

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Az elmúlt hétvégén tartották meg a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű szociális önkéntes akciósorozatot. Ennek keretében a fiatalok a város több pontján szemetet szedtek, parkot tisztítottak, korlátot festettek.

Az önkéntes fiatalok (több mint 160-an) három napon, azaz 72 órán keresztül végeztek közhasznú feladatokat Sopronban. Az idei volt a tizenkettedik ilyen akció.

– Örömteli, hogy Sopronban a fiatalok egyre aktívabban veszik ki a részüket az önkéntes munkákból, és mindig nagy kedvvel csatlakoznak a hasonló programokhoz – mondta el a megnyitón Barcza Attila főszervező, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Egy közösség életében nagyon fontos az önkéntesség, hiszen így tisztább és szebb környezetben élhetünk.

A résztvevők a három nap alatt a város több pontján dolgoztak. Többek között szemetet szedtek, avart gyűjtöttek, parkot tisztítottak, korlátot festettek, temetőt gondoztak. Mindezek mellett felkerestek egy szociális intézményt is, ahol beszélgettek az idősekkel. Az önkénteseket pedagógusok irányították, hozzájuk csatlakoztak a Sopron Holding munkatársai, illetve több önkormányzati képviselő is kivette a részét a munkából.

Kapcsolódó cikkek