Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Édes üzenetek Sopronról

Vallomások mézeskalács szíveken

Édes üzenetek Sopronról

| Etzl Edgár | Soproni fiatalok

A soproniak mézeskalács szívekbe foglalt gondolataival zárul a tavalyi centenáriumi emlékév programsorozata. Az üzenetek a város ablakaiban és kirakataiban láthatók.

– Több ezer üzenet gyűlt össze a Pro Kultúra „Mit szeretünk Sopronban?” című kezdeményezésére – mondta Szekeres Kriszta, az intézmény közművelődési munkatársa.

A cég az 1921-es szavazóurnát idéző dobozokban várta a soproniak vallomásait szeretett városukról: számos kedves gondolat érkezett Sopron történelmi múltjáról, kulturális örökségeiről, valamint látványosságairól és kirándulóhelyeiről.

A Bálint napján tartott sajtótájékoztatón dr. Ragány Misa, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója örömmel újságolta, hogy a felhívásra kizárólag jóindulatú üzeneteket kaptak, ezekből választottak ki 48-at.

Virágvasárnapig minden héten hat új mézeskalács jelenik meg a város egy-egy pontján. A szív alakú sütemények közül az elsőt az ügyvezető igazgató és dr. Farkas Ciprián polgármester helyezte el a Liszt Café ablakában.


Ezen a héten többek között a Cédrus könyvesboltban, a Tourinform irodában, a Briolett ötvösműhely ablakában és az Erdészeti Múzeumban tűnnek fel az üzenetek. A mézeskalácsok Fischer Erika alkotásai.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...