Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Édes üzenetek Sopronról

Vallomások mézeskalács szíveken

Édes üzenetek Sopronról

| Etzl Edgár | Soproni fiatalok
A soproniak mézeskalács szívekbe foglalt gondolataival zárul a tavalyi centenáriumi emlékév programsorozata. Az üzenetek a város ablakaiban és kirakataiban láthatók.

– Több ezer üzenet gyűlt össze a Pro Kultúra „Mit szeretünk Sopronban?” című kezdeményezésére – mondta Szekeres Kriszta, az intézmény közművelődési munkatársa.

A cég az 1921-es szavazóurnát idéző dobozokban várta a soproniak vallomásait szeretett városukról: számos kedves gondolat érkezett Sopron történelmi múltjáról, kulturális örökségeiről, valamint látványosságairól és kirándulóhelyeiről.

A Bálint napján tartott sajtótájékoztatón dr. Ragány Misa, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója örömmel újságolta, hogy a felhívásra kizárólag jóindulatú üzeneteket kaptak, ezekből választottak ki 48-at.

Virágvasárnapig minden héten hat új mézeskalács jelenik meg a város egy-egy pontján. A szív alakú sütemények közül az elsőt az ügyvezető igazgató és dr. Farkas Ciprián polgármester helyezte el a Liszt Café ablakában.


Ezen a héten többek között a Cédrus könyvesboltban, a Tourinform irodában, a Briolett ötvösműhely ablakában és az Erdészeti Múzeumban tűnnek fel az üzenetek. A mézeskalácsok Fischer Erika alkotásai.

Kapcsolódó cikkek

Új szakok a Benedeken

Új szakok a Benedeken

2023. 01. 25. | Madarász Réka

Három új szak: sportszervezés, szakoktató, humánökológia is indul a következő tanévtől a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán.

Bori fuvolistának készül

Bori fuvolistának készül

2023. 02. 01. | Madarász Réka

Viszonylag későn kezdett el fuvolázni, mégis sikert sikerre halmoz Varga Borbála, aki legutóbb egy nemzetközi versenyen ért el első helyezést. A külön...