Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Diplomaosztó a Lámfalussy-karon

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara (LKK) az elmúlt héten pénteken tartotta meg a Diplomaosztó Nyilvános Kari Tanácsülését.

A négy alapképzési szakon 64, mesterképzésein 28, felsőfokú szakképzésen 11 fő, míg szakirányú továbbképzésen 20 hallgató fejezte be egyetemi tanulmányait.
A kar idén először adott át diplomát 11 ausztriai katona és tűzoltó részére, akik Vezetés és szervezés MA szakon vettek részt. Az osztrák hallgatók a Sigmund Freund bécsi magánegyetemmel kötött megállapodás alapján, vendéghallgatói státuszban kezdték meg tanulmányaikat, majd később LKK hallgatóként folytatták a képzést. Az ünnepségen, külön engedéllyel, egyenruhában jelentek meg és vették át diplomájukat.

Külföldiek az egyetemen


Nemzetköziesedés itthon címmel tartanak hallgatói találkozót február 16-án, pénteken 13-16 óra között a Ligneum Látogatóközpontban. Fehérorosz, moldovai, kínai, iráni hallgatók mesélnek országukról, kultúrájukról. A nemzetközi rendezvény jó lehetőség arra, hogy bárki próbára tegye angol vagy német tudását, ráérezzen a nemzetközi hangulat különlegességére, és indíttatást, bátorítást kapjon ahhoz, hogy bevállaljon egy szemesztert külföldi partnerintézményben, vagy szakmai gyakorlatra menjen egy külföldi céghez.

Kapcsolódó cikkek

Az akaraterő diadala

Az akaraterő diadala

2018. 12. 19. | P. Horváth László

Különleges karácsonyt ünnepel a Nagy-Parragh család: a kisfiúk, Zalán december 25-én született. Az élet legszebb ajándékát kapták a karácsonyfa alá, a huncut kis srác idén lesz kétéves.