Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Diplomaosztó a Lámfalussy-karon

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara (LKK) az elmúlt héten pénteken tartotta meg a Diplomaosztó Nyilvános Kari Tanácsülését.

A négy alapképzési szakon 64, mesterképzésein 28, felsőfokú szakképzésen 11 fő, míg szakirányú továbbképzésen 20 hallgató fejezte be egyetemi tanulmányait.
A kar idén először adott át diplomát 11 ausztriai katona és tűzoltó részére, akik Vezetés és szervezés MA szakon vettek részt. Az osztrák hallgatók a Sigmund Freund bécsi magánegyetemmel kötött megállapodás alapján, vendéghallgatói státuszban kezdték meg tanulmányaikat, majd később LKK hallgatóként folytatták a képzést. Az ünnepségen, külön engedéllyel, egyenruhában jelentek meg és vették át diplomájukat.

Külföldiek az egyetemen


Nemzetköziesedés itthon címmel tartanak hallgatói találkozót február 16-án, pénteken 13-16 óra között a Ligneum Látogatóközpontban. Fehérorosz, moldovai, kínai, iráni hallgatók mesélnek országukról, kultúrájukról. A nemzetközi rendezvény jó lehetőség arra, hogy bárki próbára tegye angol vagy német tudását, ráérezzen a nemzetközi hangulat különlegességére, és indíttatást, bátorítást kapjon ahhoz, hogy bevállaljon egy szemesztert külföldi partnerintézményben, vagy szakmai gyakorlatra menjen egy külföldi céghez.

Kapcsolódó cikkek

Kiváló tanulók versenye

2018. 02. 21. | Munkatársunktól

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), amelyek országos döntőjére „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel április 23–25. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.