Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Diplomaosztó a Lámfalussy-karon

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara (LKK) az elmúlt héten pénteken tartotta meg a Diplomaosztó Nyilvános Kari Tanácsülését.

A négy alapképzési szakon 64, mesterképzésein 28, felsőfokú szakképzésen 11 fő, míg szakirányú továbbképzésen 20 hallgató fejezte be egyetemi tanulmányait.
A kar idén először adott át diplomát 11 ausztriai katona és tűzoltó részére, akik Vezetés és szervezés MA szakon vettek részt. Az osztrák hallgatók a Sigmund Freund bécsi magánegyetemmel kötött megállapodás alapján, vendéghallgatói státuszban kezdték meg tanulmányaikat, majd később LKK hallgatóként folytatták a képzést. Az ünnepségen, külön engedéllyel, egyenruhában jelentek meg és vették át diplomájukat.

Külföldiek az egyetemen


Nemzetköziesedés itthon címmel tartanak hallgatói találkozót február 16-án, pénteken 13-16 óra között a Ligneum Látogatóközpontban. Fehérorosz, moldovai, kínai, iráni hallgatók mesélnek országukról, kultúrájukról. A nemzetközi rendezvény jó lehetőség arra, hogy bárki próbára tegye angol vagy német tudását, ráérezzen a nemzetközi hangulat különlegességére, és indíttatást, bátorítást kapjon ahhoz, hogy bevállaljon egy szemesztert külföldi partnerintézményben, vagy szakmai gyakorlatra menjen egy külföldi céghez.

Kapcsolódó cikkek

Új igazgatója lesz a Fáynak

2018. 05. 23. | Madarász Réka

Augusztus 1-jétől Siposné Rétfalvi Edina lesz a Fáy-szakgimnázium igazgatója. A jelenlegi általános igazgatóhelyettest a közoktatásban eltöltött 30 év és szerteágazó tanulmányai motiválták a pozíció megpályázására.

Népdaléneklési verseny

2018. 05. 23. | Munkatársunktól

A Győrben rendezett „Tiszán innen, Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő Versenyen Gyöngyösi Janka, a Széchenyi-gimnázium 7.b osztályos tanulója kiemelt arany, a szintén 7.b-sekből álló Széchenyi Énekegyüttes (Gyöngyösi Janka, Lovranits Zsófia, Náricza Kíra, Rácz Boglárka Anna, Simon Réka, Szlávik Anna, Tóth Anna) pedig arany minősítést ért el. Gyöngyösi Janka végül továbbjutott az országos döntőbe.