Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Diáknap és bál a Széchenyiben

Diáknap és bál a Széchenyiben

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Mivel a Széchenyi-gimnázium jelenlegi diákelnöke idén befejezi tanulmányait, az utódját a pénteki diáknapon választották meg.

Három jelölt indult a diákelnök címért. Ők kampányhét keretében győzhették meg tanulótársaikat az alkalmasságukról. Mindegyikük beadott egy-egy pályázatot; maximum kétperces kampányfilmmel, plakátokkal, szórólapokkal népszerűsítette magát, és kapott egy kampánynapot, ami csak róla szólt. A diáknap a diákparlament ülésével kezdődött, ahol a két legtöbb szavazatot kapott jelölt, Hruby Réka és Árvai Máté egy vita kapcsán mérte össze az erejét.

– Az idei diáknapon három témát kellett a résztvevőknek egy legfeljebb ötperces produkcióban összekapcsolniuk – tudtuk meg Szentpáli Ágnes igazgatóhelyettestől. – Az osztályok húztak egy-egy országot, egy-egy hírességet és egy-egy tevékenységet. A színpadon azt kellett bemutatniuk, amint a kihúzott híresség az adott országban egy adott tevékenységet folytat. Erre vártunk egyszerű, de humoros megoldásokat.

Az idei diáknap újdonságaként a tanulók mozgósították az egész tantestületet, ugyanis tanáronként plusz pontokat kaptak. Az egész napos nyüzsgést szombaton álarcosbál követte.

– Tavaly már tettünk egy kísérletet a tematikus bálra, mégpedig a retró jegyében – fejezte be Szenpáli Ágnes. – Idén a diákönkormányzat mindent elkövetett az álarcosbál sikeréért, a tanulóink és a tanáraink többsége valóban álarcot öltött. Végre diákjaink tudták hasznosítani azokat a velencei álarcokat, amelyeket az iskola által évente szervezett karneváli kiránduláson szereztek be. 

A báli forgatagot megszakította A Dal 2018 élő adása, ugyanis a tehetségkutató műsorban – a SativuS zenekar tagjaként – az iskola két diákja, Fajkusz Domonkos és Kőhalmi Ádám, valamint egy volt tanulója, Fajkusz Levente lépett fel. Már a diáknapon kiderült, hogy a diákelnök-választás Árvai Máté győzelmével zárult, de az eredményt egészen a bálig titokban tartották.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...