Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Diáknap és bál a Széchenyiben

Diáknap és bál a Széchenyiben

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Mivel a Széchenyi-gimnázium jelenlegi diákelnöke idén befejezi tanulmányait, az utódját a pénteki diáknapon választották meg.

Három jelölt indult a diákelnök címért. Ők kampányhét keretében győzhették meg tanulótársaikat az alkalmasságukról. Mindegyikük beadott egy-egy pályázatot; maximum kétperces kampányfilmmel, plakátokkal, szórólapokkal népszerűsítette magát, és kapott egy kampánynapot, ami csak róla szólt. A diáknap a diákparlament ülésével kezdődött, ahol a két legtöbb szavazatot kapott jelölt, Hruby Réka és Árvai Máté egy vita kapcsán mérte össze az erejét.

– Az idei diáknapon három témát kellett a résztvevőknek egy legfeljebb ötperces produkcióban összekapcsolniuk – tudtuk meg Szentpáli Ágnes igazgatóhelyettestől. – Az osztályok húztak egy-egy országot, egy-egy hírességet és egy-egy tevékenységet. A színpadon azt kellett bemutatniuk, amint a kihúzott híresség az adott országban egy adott tevékenységet folytat. Erre vártunk egyszerű, de humoros megoldásokat.

Az idei diáknap újdonságaként a tanulók mozgósították az egész tantestületet, ugyanis tanáronként plusz pontokat kaptak. Az egész napos nyüzsgést szombaton álarcosbál követte.

– Tavaly már tettünk egy kísérletet a tematikus bálra, mégpedig a retró jegyében – fejezte be Szenpáli Ágnes. – Idén a diákönkormányzat mindent elkövetett az álarcosbál sikeréért, a tanulóink és a tanáraink többsége valóban álarcot öltött. Végre diákjaink tudták hasznosítani azokat a velencei álarcokat, amelyeket az iskola által évente szervezett karneváli kiránduláson szereztek be. 

A báli forgatagot megszakította A Dal 2018 élő adása, ugyanis a tehetségkutató műsorban – a SativuS zenekar tagjaként – az iskola két diákja, Fajkusz Domonkos és Kőhalmi Ádám, valamint egy volt tanulója, Fajkusz Levente lépett fel. Már a diáknapon kiderült, hogy a diákelnök-választás Árvai Máté győzelmével zárult, de az eredményt egészen a bálig titokban tartották.

Kapcsolódó cikkek

Az alkotás oldja a stresszt

Az alkotás oldja a stresszt

2023. 11. 29. | Madarász Réka

A lelkes és sok minden iránt érdeklődő gyerekek már szeptember első felében beiratkoztak több különórára, és mostanra ki is derült, hogy nem bírják a...

Apja nyomdokain halad

Apja nyomdokain halad

2023. 11. 29. | Madarász Réka

Mint évek óta mindig, idén is a legjobb csapateredményt érték el a Roth-iskola diákjai a dr. Szepesi László erdészeti gépész emlékversenyen. A győztes...