Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Cserkésztúra az erdőben
Szakértő kísérővel kirándulnak a cserkészek az erdőben Fotó: Németh Péter

Az egyes őrsök saját maguk is szerveznek kirándulásokat

Cserkésztúra az erdőben

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A soproni erdő vadregényes tájaira szervezett túrát az elmúlt szombaton a Scarbantia Cserkészcsapat. Az egész napot betöltő, több, mint hatórás kirándulás jó hangulatban telt, az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz.

– Rendszeresen tartunk túrákat az erdőben vagy éppen más természetközeli helyeken – mondta el lapunknak Jäckel Ferdinánd csapatparancsnok. – A legutóbbi rendezvényünk nyitott volt, ezen a fiatalok mellett az idősebbek, szülők, nagyszülők is részt vehettek. Az egyes őrsök azonban saját maguk is szerveznek kirándulásokat. Ezeket általában ismeretterjesztéssel is összekapcsoljuk. Mindig van egy szakértő kísérő, aki előadást tart az út közben fellelt növényekről, állatokról, az adott hely főbb nevezetességéről, tudnivalóiról.


Jäckel Ferdinánd hozzátette, örömteli, hogy évről évre nő a cserkészcsapat létszáma. A nevelési programunkat is úgy állították össze, hogy lehetőség szerint minél több programot tarthassanak meg a szabadban. Nyaranta rendszeresen megszervezik a tíznapos tábort, vagy éppen számháborút tartanak az Erzsébet-kertben.


– Megtartó közösségre, barátokra talál és élethosszig tartó emlékekkel, tapasztalatokkal gazdagodik mindenki, aki cserkésznek áll – zárta Jäckel Ferdinánd.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...