Bursa Hungarica ösztöndíj

| Munkatársunktól

Sopron önkormányzata az idei tanévben is csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez. A pályázat célja az esélyteremtés, a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

Az úgynevezett „A” típusú pályázatnál az ösztöndíj olyan szociálisan hátrányos helyzetű, felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható, akik a sop­­roni önkormányzat területén állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek; felsőoktatási intézmény­­ben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarendű) alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatá­­si szakképzésben folytatják ta­­nulmányaikat.

A „B” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén ál­­landó bejelentett lakóhellyel ren­delkező hátrányos szociális helyzetű pályázók jelentkezhetnek, akik a 2018/2019. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

Az ösztöndíj folyósításának feltétele, hogy az egy háztartásban élők egy főre jutó jövedelme legfeljebb az öregségi nyugdíjminimum négyszerese, azaz 114 ezer forint lehet.

A beadás határideje november 7., bővebb információ és az űrlap a www.sopron.hu oldalon érhető el.

Teljes verzió