Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bronzérem Csehországban
A csapatot Szentkuti Tamás, Molnár Dániel, Baltringer Ajnó és Balogh Erik alkotta

Bronzérem Csehországban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Egyetem csapata a harmadik helyezést érte el a közelmúltban a csehországi Brnóban megrendezett erdőmérnök-hallgatók Európa-bajnokságán.

– A megmérettetés három napja alatt tizenegy ország negyvennégy versenyzője tizenhat számban mérte össze tudását – mondta lapunknak Baltringer Ajnó, aki tavaly ugyanezen a versenyen egyéniben aranyérmet szerzett. A gyakorlati feladatok között volt például lánckímélő darabolás, gallyazás, párhuzamos vágás, hasítás, kézi fűrészelés, egy adott terület faállományának megbecslése. A hallgatóknak tájfutást is szerveztek. Ennek az volt a különlegessége, hogy az egyes állomásokon feladatok várták őket: fel kellett ismerni egyebek mellett a növényeket, kőzeteket, kitömött állatokat, nyomokat. Az utolsó napon három lövészeti versenyszámban mérték össze tudásukat, ügyességüket a diákok. A lengyel és a cseh csapat után a magyar erdőmérnök-hallgatók harmadik helyezéssel térhettek haza a 33. Erdőmérnök Hallgatók Európa-bajnokságáról.

Kapcsolódó cikkek

Az akaraterő diadala

Az akaraterő diadala

2018. 12. 19. | P. Horváth László

Különleges karácsonyt ünnepel a Nagy-Parragh család: a kisfiúk, Zalán december 25-én született. Az élet legszebb ajándékát kapták a karácsonyfa alá, a huncut kis srác idén lesz kétéves.