Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Biczó Dániel: győztes típus

Biczó Dániel: győztes típus

| Cziráki Viktória | Soproni fiatalok

Amelyik versenyen elindul, ott szinte biztosan sikerrel jár a soproni Biczó Dániel. A Széchenyi-gimnázium hetedikese sorra halmozza a díjakat.

– Alsó tagozat végétől kezdtem versenyekre járni – mondta Dá­­niel. – Az első komolyabb ered­mé­nyemet másodikban értem el, matematikából a leg­­jobb tíz közé kerültem egy regionális versenyen. Elkezdtek érdekelni a versenyek, és a tanárok is buzdítottak, hogy menjek. Szerencsés vagyok, hogy megjegyzem, amit az órán hallok, így nem okoz gondot, hogy felkészüljek. Van hozzá időm, energiám és érdeklődésem. 

Biczó Dániel a Széchenyi-gimnáziumban hetedik osztályos. Az idei tanévben egy angol tesztversenyen lett regionális első, valamint a The Project Com­pe­tition-ön nemzetközi első helyezést hozott haza csapatával. Ez az Oxford egyetemi kiadó nemzetközi projektversenye, melynek a jövő volt a témája. Magyarból a Szép magyar beszéd verseny dunántúli döntőjében aranyjelvényt szerzett, a Varga Tamás matematikaversenyről megyei elsőként tért haza.

– A kémia idén új tantárgy, de ebből is indultam, a Hevesy-versenyen megyei 3. helyezést értem el, informatikából pedig a tankerületi elsőt. A mozgás sem áll távol tőlem, testnevelés­­ből magasugróversenyen in­­dultam, és a távolugrás városi 2. helyét sikerült elhoznom.

Arra a kérdésre, hogy melyik területen képzeli el a jövőjét, Dániel ezt válaszolta: – Fogtam egy táblát, felírtam rá a tantárgyakat, és elkezdtem kihúzogatni azokat, amik annyira nem állnak közel hozzám. Azt hiszem, kilencedikig várok, hogy kiderüljön, mennyire leszek sikeres az elkövetkező években azokban a tárgyakban, amelyek „fennmaradtak”. Egyébként inkább a reál tárgyak felé húz a szívem. Év végére elfáradok, májusra már benne van a pakliban, hogy becsúszik egy négyes. De nem szokott – mosolyog.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.