Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bendinél mindig van egy könyv
Ha éppen nincs nála semmilyen regény, akkor a történelemkönyvét olvassa Kardos Bendegúz. Fotó: Filep István

A 11 éves fiú egyik kedvenc időtöltése a vízilabda, amelyben nagyon sikeres

Bendinél mindig van egy könyv

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Imádja a vízilabdát és az olvasást Kardos Bendegúz, aki olyan átéléssel tud mesélni a könyvekről, hogy még annak is kedve támad a Harry Potterhez, aki már rég túl van a gyerekkorán.

Kardos Bendegúz 11 éves létére már annyira önálló, hogy a beszélgetésünkre egyedül jött, persze a megbeszélt időpontnál jóval előbb, mert – mint kiemelte – kicsit szétszórt, úgyhogy inkább előbb érkezik, mint később. A Berzsenyi Líceum hatodik osztályosa olyan választékosan fejezi ki magát, hogy a felnőttek megirigyelhetnék. Egyik kedvenc időtöltése a vízilabda, a korosztályában a Dunántúlon ő a gólkirály.

– 2016 óta vízilabdázom – mesélte. – Akkor volt a nyári olimpia, mindig néztem a mérkőzéseket, és nagyon megtetszett a sportág. Még az első edzésemre is emlékszem: a nagymamám végig ott maradhatott, és a kismedencében cicáztunk Laci bácsival, akitől mindenki megpróbálta elvenni a labdát.

A talpraesett fiú egyébként Budapesten született, majd Szegeden élt a családjával, ahol angol nyelvi oviba járt, és mivel kiskacsa volt a jele, elsőként a duck szót tanulta meg. Már elsőben elolvasta a Süsüt, és azóta nincs megállás – most már Sopronban.

– Nem sokfélét olvasok, hanem azt, ami tetszik, sokszor – folytatta. – A kedvencem az Idődetektívek sorozat, az ötödik részt, a Drake kapitányt tizenhatszor elolvastam. Ha nincs nálam könyv, akkor a törikönyvemet olvasom, bár nyáron már egyszer végeztem vele. Tudtam ugyanis, hogy ez lesz a kedvenc tantárgyam, mivel nagyon érdekel a történelem. Az Egri csillagok című regény szintén nagy kedvencem.

Az osztályban Bendi a három legjobb tanuló között van. Két négyese volt, mivel a nyelvtant nem szereti, a számítógépekhez pedig „simán nem ért”. Szabadidejében szívesen focizik a barátaival, és imád utazni.

– Azoknak, akik nem nagyon szeretnek olvasni, kilencéves kortól ajánlom a hihetetlenül vicces Egy ropi naplóját, az Odin és bandáját – fejezte be, miközben megmutatta a regényeket, amelyeket el is hozott magával.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...