Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az ország legjobbjai
A Handler-iskola két kozmetikus csapata is dobogóra állhatott a diákolimpián Fotó: Németh Péter

Az ország legjobbjai

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A soproni Handler-szakképző iskola mindkét csapata dobogós helyen végzett a Beauty Fórum keretein belül megrendezett 4. diákolimpián. A kozmetikus tanulók hónapok óta hihetetlen lelkesedéssel készültek a versenyre.

A diákolimpia a tanulók elméleti tudását felmérő megmérettetés, amelyet egy elődöntő előzött meg. 12 csapat mérte össze a tudását, amelyből 6 jutott be a döntőbe. 

– A kérdések egy kivetítőn érkeztek, és az kapta a legtöbb pontot, aki a leggyorsabban találta el a helyes választ – tudtuk meg Vértiné Sasgáti Judit mesterkozmetikus szakoktatótól. – A feladatokat viszonylag könnyen megoldották a diákok, mivel ráéreztem, mit kell gyakorolni.

A leendő kozmetikusok már az elmúlt tanévben elkezdtek készülni a versenyre – időt és energiát nem kímélve, aminek meg is lett az eredménye. A Lurdy-házból értékes ajándékokkal távoztak, amiket a szakmai gyakorlatuk során jól tudnak majd hasznosítani.

A zsűritagok között neves szakemberek is helyet foglaltak. A győztes csapat tagjai: Fenyvesi Kata, Holics Lili, Keszeg Viktória. A harmadik helyezettek pedig: Laczkó Brigitta, Kvaszta Mónika és Turi Mónika. A következő cél a Szakma Sztár verseny, ahol remélik, hogy hasonlóan eredményesen szerepelnek majd a lányok.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...