Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kenéz Kolos rangos elismerése a 27. sajtófesztiválról

Az év diákrádiósa

| Bertha Ágnes | Soproni fiatalok

Az év diákrádiósa lett a harkai Kenéz Kolos. Múlt héten rendezték meg Budapesten a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, ahol kiosztották a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete tehetségkutató pályázatának díjait.

Kenéz Kolos három évvel ezelőtt, alig 12 évesen csatlakozott egy online rádióhoz hírszerkesztőként, majd egy évvel később már saját magazinműsort vezetett – a fiatal rádióst már korábban bemutattuk olvasóinknak (Most is szól a rádió, Soproni Téma, 2020. május 6.). Kolos idén elindult a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) tehetségkutató pályázatán zenés rádióműsor kategóriában. A vírushelyzet miatt a májusi eredményhirdetést szeptemberre halasztották: múlt héten Budapesten, az Akvárium Klubban tartották az ünnepélyes díjátadót. Kolos az általános iskolás kategóriában elnyerte Az év diákrádiósa elismerést.

– A pályázatot idén is több kategóriában hirdették meg diákújságíróknak, -lapoknak, tematikus és zenei diákrádiósoknak/ -rádióknak, -fotósoknak, -videósoknak és online diákmédiumoknak – tudtuk meg Kenéz Kolostól. – Az egyes kategóriákon belül általános, középiskolai és felsőoktatási szinten hirdettek 1–3. helyezettet. Általános iskolás kategóriában nyertem el Az év diákrádiósa (zenei műsorok) megtisztelő címet. A médiaszakemberekből álló zsűri a rádiósoktól maximum 15 perces műsort várt, amelyben értékelték a felépítést, a szignálok elhelyezését, a megszólalást. Egy tízperces adással pályáztam.

Kenéz Kolos Az év diákrádiósa címmel az oklevél és az ajándékcsomagok mellett lehetőséget kapott a DUE médiatáborában való részvételre is. A fiatal rádiós idén kezdte a középiskolát a Szent Orsolya Gimnáziumban, tanulmányai mellett a hétvégéit természetesen a rádiózásnak szenteli: hallhatjuk hangját a kiskunfélegyházi, a gyöngyösi és a felsőpulyai (Oberpullendorf) magyar rádió zenei műsoraiban. 


Kapcsolódó cikkek

Tehetségpont

2021. 01. 20. | Munkatársunktól

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács pozitívan bírálta el a pályázatát, így a Soproni Széchenyi István Gimnázium megkapta a Regisztrált Tehetségpont címet. Az elismerés lehetőséget nyújt arra, hogy a tehetséggondozó munkát még magasabb szinten lássák el.

 

„Beleszerettem Magyarországba”

2021. 01. 20. | Pluzsik Tamás

Az új soproni japántanár – Towaki Mimu tavaly októberben költözött városunkba, azóta online oktatja diákjait. Sopron és a japán Kazuno között 2002 májusában jött létre testvérvárosi kapcsolat, de már ezt megelőzően is volt együttműködés, például 1997-től rendszeresen érkeznek a nyelvtanárok városunkba.