Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kenéz Kolos rangos elismerése a 27. sajtófesztiválról

Az év diákrádiósa

| Bertha Ágnes | Soproni fiatalok

Az év diákrádiósa lett a harkai Kenéz Kolos. Múlt héten rendezték meg Budapesten a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, ahol kiosztották a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete tehetségkutató pályázatának díjait.

Kenéz Kolos három évvel ezelőtt, alig 12 évesen csatlakozott egy online rádióhoz hírszerkesztőként, majd egy évvel később már saját magazinműsort vezetett – a fiatal rádióst már korábban bemutattuk olvasóinknak (Most is szól a rádió, Soproni Téma, 2020. május 6.). Kolos idén elindult a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) tehetségkutató pályázatán zenés rádióműsor kategóriában. A vírushelyzet miatt a májusi eredményhirdetést szeptemberre halasztották: múlt héten Budapesten, az Akvárium Klubban tartották az ünnepélyes díjátadót. Kolos az általános iskolás kategóriában elnyerte Az év diákrádiósa elismerést.

– A pályázatot idén is több kategóriában hirdették meg diákújságíróknak, -lapoknak, tematikus és zenei diákrádiósoknak/ -rádióknak, -fotósoknak, -videósoknak és online diákmédiumoknak – tudtuk meg Kenéz Kolostól. – Az egyes kategóriákon belül általános, középiskolai és felsőoktatási szinten hirdettek 1–3. helyezettet. Általános iskolás kategóriában nyertem el Az év diákrádiósa (zenei műsorok) megtisztelő címet. A médiaszakemberekből álló zsűri a rádiósoktól maximum 15 perces műsort várt, amelyben értékelték a felépítést, a szignálok elhelyezését, a megszólalást. Egy tízperces adással pályáztam.

Kenéz Kolos Az év diákrádiósa címmel az oklevél és az ajándékcsomagok mellett lehetőséget kapott a DUE médiatáborában való részvételre is. A fiatal rádiós idén kezdte a középiskolát a Szent Orsolya Gimnáziumban, tanulmányai mellett a hétvégéit természetesen a rádiózásnak szenteli: hallhatjuk hangját a kiskunfélegyházi, a gyöngyösi és a felsőpulyai (Oberpullendorf) magyar rádió zenei műsoraiban. 


Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...