Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az elemek vonzásában
A Handler-iskola nőiszabó-, fodrász- és kozmetikustanulóinak bemutatójában megjelent mind a négy természeti elem Fotók: Németh Péter

Huszonhatodik divatgála a Liszt Ferenc Kulturális Központban

Az elemek vonzásában

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Idén immár huszonhatodszor tartották meg hétfőn a Handler szakképző iskola divatgáláját. A Liszt-központban a fodrász-, kozmetikus- és nőiszabó-tanulók mutatták be tudásukat.

Az elemek vonzásában témakört választották a divatgála idei mottójának. Az esti gálán köszöntőt mondott dr. ­Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok, valamint Králik Tibor, a szakképzési centrum kancellárja. Az eseményen részt vett Horváth Vilmos, a kamara elnöke is.

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájának nőiszabó-, fodrász- és kozmetikustanulóinak bemutatójában megjelent mind a négy természeti elem: a tűz, a víz, a föld és a levegő. A diákok által bemutatott ruhákat az iskola tanulói tervezték, illetve saját maguk varrták meg. A sminkek és a hajköltemények ugyancsak a diákok keze munkáját dicsérték. Ez versenyt is jelentett mindannyiuk számára, hiszen megmérették tudásukat, kreativitásukat és szakmai felkészültségüket. Egy négytagú zsűri döntötte el, hogy a különböző kategóriákban mely tanulókat díjazza.

– A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy iskolánk fodrász-, kozmetikus- és nőiszabó-tanulói bemutassák sokoldalú munkájukat és magas szintű szakmai képzettségüket, valamint felhívja a figyelmet ezekre a szakmákra – mondta el Kósa Éva, az iskola igazgatója. – A programmal a város és környéke általános iskolásainak is szeretnénk felhívni a figyelmüket ezekre a szakmákra. Manapság nagy szükség van a jól képzett szakemberekre. A bemutatón iskolánk hat évfolyamának száz diákja adott számot kreativitásáról. Ez napjainkban legalább olyan fontos, mint az elméleti tudás.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...