Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Anna tanárnak készül és focizik
A Trianon 100 vetélkedő döntőjére készül Keresztes Anna Fotó: Németh Péter

Anna tanárnak készül és focizik

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A háromfordulós Trianon 100 vetélkedő döntőjére készül Keresztes Anna.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal a középiskolák 9–12. évfolyamosai számára hirdette meg a történelmi versengést. A Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziumából két lány is indult a megmérettetésen, de egyikük megbetegedett, így végül Anna maradt versenyben. 

– Az első forduló az iskolában zajlott, és kvízkérdéseket kellett megválaszolnunk – mesélte a lány. – A következő megmérettetés már kifejtős kérdésekből állt. Rengeteget köszönhetek történelemtanáromnak, Németh Norbertnek, aki a páneurópai piknik 30. évfordulója alkalmából megrendezett versenyre is felkészített.

Anna 10 éves kora óta versenyszerűen futballozik, most az U19-es utánpótlás csapatban játszik, de többször is sikerült az NB II-es felnőtt csapatban pályára lépnie.

– Korábban az egyik bátyám, Szilárd szintén focizott – tette hozzá az ifjú hölgy. – Én kezdetben a kosárral próbálkoztam, de rájöttem, hogy ez nem az én sportom. Most a versenyre való felkészülés köti le az energiáimat. Az érettségi jól sikerült, és szeretnék még egy évet a Fáy­ban maradni logisztikai ügyintéző szakirányom. Arra vágyom, hogy középiskolai történelemtanár legyek.

Kapcsolódó cikkek

Szakmája legjobbja

Szakmája legjobbja

2022. 06. 22. | Madarász Réka

Első helyezést ért el a Szakma Sztár versenyen eladó kategóriában Mikó Noémi. A vendéglátó iskola 11. osztályos tanulója ezzel a győzelemmel tetézte k...