Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Akikre büszkék vagyunk
Az országos megmérettetéseken legjobban szereplő diákok vettek részt a Soproni Szakképzési Centrum ünnepélyes díjátadóján. Fotó: Filep István

„Ahol ennyi tehetséges fiatal van, ott nem lehet probléma”

Akikre büszkék vagyunk

| Huszár Judit | Soproni fiatalok

Összesen 103 diák – ennyien értek el kiemelkedő eredményt a Soproni Szakképzési Centrum tanulói közül ebben a tanévben az országos versenyeken. A fiatalokat, valamint az oktatóikat is díjazták a múlt csütörtöki rendezvényen.

Negyedik alkalommal díjazta legeredményesebb diákjait a Soproni Szakképzési Centrum. Az elmúlt két évben a vírushelyzet miatt a tanulmányi versenyek nagy része elmaradt, de ebben a tanévben már a döntő többséget megrendezték, így a díjátadó gála sem maradt el. A centrum 103 diákja ért el kimagasló eredményt tanulmányi, sport- vagy szakmai versenyen, közülük az országos megmérettetésen legjobban szereplők vettek részt az ünnepélyes díjátadón.

– Fontos a mai, felgyorsult világunkban, hogy megálljunk összegzésre, valamint értékeljük a sikereket – mondta a rendezvényen Kuntár Csaba, a szakképzési centrum főigazgatója. – Ti jó példával álltok a következő évfolyamok előtt, inspiráljátok a többieket. Azt kívánom, hogy a végzősök a munka világában is hasznosítsák az itt megszerzett ismereteiket, az alsóbb évfolyamok képviselői pedig a következő években is legalább ilyen eredményesek legyenek!

– Sopront sok fajta jelzővel illetik: a hűség városa, a szabadság városa, ugyanakkor iskolaváros is – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián polgármester. – Az alapfokútól a felsőfokúig mindenfajta oktatási intézmény megtalálható nálunk, ráadásul mindegyik színvonalas képzést nyújt, amelyre a soproniak büszkék. Úgy gondolom, ha ennyi tehetséges fiatal van, mint ahányan most itt is összegyűltek, akkor nem lehet probléma.

A polgármester gratulált a diákoknak, oktatóiknak, a szakképzési centrum munkatársainak, valamint a tanulók szüleinek is, hiszen nekik is oroszlánrészük van abban, hogy ilyen sikereket értek el a fiatalok.

A rendezvényen részt vett Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója, valamint Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

Az ünnepségen jutalmat kaptak azok a diákok is, akik az idei Szakma Sztár fesztiválon eredményesen szerepeltek – közülük a dobogósokat hétről hétre bemutatjuk lapunkban is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...