Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A világ legjobbjai között
Nagy Nikolett volt az egyetlen magyar fodrász, aki az idei ­WorldSkills versenyen megmérkőzhetett nemzetközi kollégáival Kazanyban

A világ legjobbjai között

| Cziráki Viktória | Soproni fiatalok

Kazanyban, Oroszországban rendezték a szakmák olimpiájaként is emlegetett ­WorldSkills versenyt. A hazai fodrászmezőnyt a soproni Nagy Nikolett képviselte, aki a top 10-ben végzett a rangos megmérettetésen.

A világranglista 6. helyezését szerezte meg a WorldSkills fodrász szakterületének versenyén a soproni Nagy Nikolett. Ő volt az egyetlen magyar fodrász, aki az idei versenyen megmérkőzhetett nemzetközi kollégáival. – Hat hónapon keresztül készültem fel olyan elismert szakemberek segítségével, mint Tombácz Zsuzsa, Hajas László és Veress-Győri Sándor – mondta a Soproni Témának Nagy Nikolett, aki átlag feletti teljesítményéért kiválóságérmet is szerzett. – A feladatok között szerepelt férfi és női frizura vágás és festés, kifutó haj, alkalmi konty készítése, női frizura vágása és elkészítése póthaj segítségével, illetve klasszikus férfi haj- és szakállvágás is. Minden napra más és más kihívás jutott. 

Nikit még idén februárban a Hajas-szalonban tartott előválogatón választották ki. – A WorldSkillsre 62 országból érkeztek versenyzők, akik a legkülönfélébb szakterületeken mérték össze tudásukat – tette hozzá Veress-Győri Sándor, Niki felkészítője. – A szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills nem véletlenül az egyik legelismertebb, fiataloknak szóló megmérettetés. Nagyon intenzív és folyamatos versenyzés, szoros időkorlátokkal és korántsem egyszerű feladatokkal.

Nagy Nikolett a sikeres versenyzés után sem sokáig pihen, már készül a jövő szeptemberi fodrász Európa-bajnokságra.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, az oroszországi versenyen még egy soproni fiatal: Fekete Martin épületasztalos is szerepelt, ő is kiválóságérmet nyert. A tehetséges asztalost a közeljövőben mutatjuk be.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...