Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A mi sulink

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Iskolai hírek.

Megyei verseny

Jól szerepeltek a soproni csapatok a Doborjáni Ferenc EGYMI-ben megtartott a Tanulásban Akadályozott Tanulók Nevelését, Oktatását Ellátó Általános Iskolák Tanulóinak XLIV. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulóján. A rendezvényre a megye öt iskolájából érkeztek négyfős csapatok. A hetedik osztályosok nyelvtanversenyét a kozmutzás Havasi Róbert nyerte meg, míg a csapatversenyben a Doborjáni Ferenc EGYMI a negyedik, a Kozmutza csapata pedig második lett.

Sepsiszentgyörgyi vendégek

A Határtalanul! program keretein belül a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum 40 diákja és 4 pedagógusa vendégeskedett Sopronban, a Széchenyi-gimnáziumban. A székelyföldi fiatalok egy hetet töltöttek városunkban, megismerkedtek a gimnázium diákjaival, majd Sopronnal és környékével is. A sepsiszentgyörgyi diákok mellett 40 széchenyis tanuló vett részt a programban.

Neumann informatikai kupa

Ismét soproni siker született a Neumann János Informatikai Kupán. A XX. évadát zárta az Evangélikus Pedagógiai Központ szervezésében rendezett megmérettetés. A győztes nagyon szoros versengés után a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) háromfős csapata lett, név szerint Csonka László, Kiss Dániel és Szekér Balázs, így egy évre az első helyezettnek járó vándorkupát hazahozhatták. Felkészítő tanáruk Sölét-Ormos Judit volt.

Digitális nyomozás

Nyomozás Erdélyben címmel a digitális témahét programjaihoz kapcsolódóan egy krimijátékot szerveztek a handleros diákoknak. A különleges programot megelőzte a Soproni Rendőrkapitányság munkatársainak bemutatója, ahol hallhattak a tanulók a helyszínelésről, nyomozásról. Fontos szempont volt, hogy a feladatok során a digitális technológiát is alkalmazzák a csapatok.

Szép eredmények az OKTV döntőjében

Az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében a Széchenyi István Gimnázium tanulója, Lehoczky Csilla (12.C) biológiából a 13. helyet szerezte meg, a felkészítő tanára dr. Somogyi Csilla volt. Varga Péter (12.C) pedig kémiából végzett a 19. helyen, az ő felkészítő tanárai Kiss-Huszta Pálma és Poór Attila voltak.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...