Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A még zöldebb városért
A pályázat eredményhirdetését múlt kedden tartották, a gyerekek alkotásait február 22-ig lehet megnézni a Liszt-központ aulájában. Fotó: Filep István

Átadták a Föld legboldogabb napja című rajzpályázat elismeréseit

A még zöldebb városért

| Huszár Judit | Soproni fiatalok

Összesen 173 alkotás érkezett be A Föld legboldogabb napja – Mit tehetünk a zöldebb jövőért? című pályázatra. Az óvodások, iskolások rajzaiból összeállított tárlatot múlt héten nyitották meg a Liszt-központban.

Elkészült Sopron klímastratégiája, kihirdették A Föld legboldogabb napja – Mit tehetünk a zöldebb jövőért? című pályázat eredményét – a soproni önkormányzat egy pályázat keretében nyert támogatást a programok megvalósítására. Az volt a cél, hogy ráirányítsák a figyelmet az éghajlatvédelem fontosságára és arra, hogy melyek azok a napi tevékenységek, amelyek segítségével mindannyian hozzájárulhatunk környezetünk megóvásához.

A rajzpályázat nagyon népszerű volt, 173 alkotás érkezett 10 intézményből. Ezúttal az ovisok küldték be a legtöbb képet, szám szerint 108-at. A zsűri minden kategóriában díjazta a legjobbakat, illetve egy internetes voksoláson a közönség is kiválaszthatta, hogy kiknek ad elismerést. Valamennyi résztvevő oklevelet kapott, a díjazottak pedig dr. Farkas Cipriántól vették át az ajándékcsomagot.

– Sopron önkormányzatának három feladatot kell teljesítenie, hogy minél kisebb ökológiai lábnyoma legyen a városunknak – mondta a pályázat eredményhirdetésén a polgármester. – Az első, hogy olyan épületekben éljük a közösségi életünket, amelyek takarékosak. A második, hogy olyan buszokat állítsunk forgalomba, amelyek kisebb terhelést jelentenek a környezetünk számára. A harmadik, talán a legfontosabb pedig az, hogy környezettudatosság irányába formáljuk a gyermekeink gondolatvilágát.

A pályázatra érkezett valamennyi alkotást kiállították a Liszt-központban, a tárlat február 22-ig látható az aulában.

A díjazottak:

Óvodások:

1. helyezett: Dávid Anna – Hermann Alice Óvoda. 2. helyezett: Rákóczi Zsófia – Napközi Otthonos Óvoda, Sopronhorpács. 3. helyezett: Kovács Boldizsár – Bánfalvi Óvoda. Közönségdíjas: Salfer Bálint – Hermann Alice Óvoda.

Általános iskola 1–2. osztályosok:

1. helyezett és közönségdíjas: Fleck Ádám – Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola

Általános iskola 3–4. osztályosok:

1. helyezett: Sztojka Márkó – Doborjáni EGYMI. 2. helyezett és közönségdíjas: Balogh Milán – Doborjáni EGYMI. 3. helyezett: Horváth István Leonárdó – Doborjáni EGYMI.

Általános iskola 5–6. osztályosok:

1. helyezett: Csiszár Csillag – Széchényi Ferenc Általános Iskola, Fertőszéplak. 2. helyezett: Baumgartner Noémi – Széchényi Ferenc Általános Iskola, Fertőszéplak. 3. helyezett: Kocsis Jázmin – Doborjáni EGYMI. Közönségdíjas: Zsadony Zsombor Márk – Széchényi Ferenc Általános Iskola, Fertőszéplak.

Középiskolások:

1. helyezett: Vecsei Bianka Marianna – vendéglátó technikum. 2. helyezett: Fábián Blanka – Eötvös-szakgimnázium. 3. helyezett: Vajda Dominik Attila – vendéglátó technikum. Közönségdíjas: Szabó Benjámin – Eötvös-szakgimnázium.

Fogalmazásverseny: 1. helyezett és közönségdíjas: Németh Amira – Széchényi Ferenc Általános Iskola, Fertőszéplak.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...