Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legjobb asztalosjelölt
Folcz Tóbiás felkészítőtanár és Németh Dávid.

„A kétnapos döntő rendkívül fárasztó volt”

A legjobb asztalosjelölt

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Ötödik helyezést ért el a Junior Skills versenyen a Handler-technikum 10. osztályosa, Németh Dávid, aki faipari technikusokkal mérte össze a tudását. Ezzel az eredménnyel ő bizonyult a legjobbnak az asztalos szakiskolások között.

A Szakma Sztár fesztivál keretén belül rendezték meg Budapesten az asztalos Junior Skills tehetségkutató versenyt. A döntőbe 10. osztályos asztalos és 11. osztályos faiparitechnikus-tanulók jutottak. Németh Dávid remek teljesítménnyel végül az 5. helyen zárt, osztálytársa, Müller Bálint pedig a döntőről csak egy hajszálnyira lemaradva a 11. helyet szerezte meg. Mindkét fiút Folcz Tóbiás szakmai oktató készítette fel.

– Azért is tartom remeknek a fiúk teljesítményét, mert a náluk egy évvel idősebb faipari technikusokkal versenyeztek – tudtuk meg Folcz Tóbiástól. – A Junior Skillst egy válogató előzte meg, amelyre 59-en neveztek az iskolák legjobb tanulói közül. A döntőre már csak kilencen kerültek be, köztük Dávid negyedikként. Mivel rajta kívül csak egy szakiskolás indult, őt pedig Dávid megelőzte, az 5. helyezéssel ő bizonyult a legjobbnak az asztalosok közül. A kétnapos döntő rendkívül fárasztó volt, ugyanis a versenyzőknek 11 óra alatt kellett kizárólag kézi szerszámokkal összeállítaniuk egy bonyolult, minden irányban ferde karosszéket.

Dávidnak nem ez volt az első versenye: tavaly is indult a Junior Skillsen. Akkor 17. helyezést ért el úgy, hogy csupán 2–3 hónapja dolgozott fával, az akkori pontszámát pedig 50-ről 79-re javította idén.

– Dénesfai vagyok, mindennap bejárok a suliba – mesélte a fiú. – Nincs asztalos a családunkban, mégis kedvet kaptam a szakmához. Távlati tervem az, hogy saját asztalosvállalkozásba kezdek, amire a környékünkön lenne is igény. Szabadidőmben a Répcementi SE-ben focizom.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Lelkes kis biológusok

Lelkes kis biológusok

2024. 05. 29. | Madarász Réka

Hatodik helyezést ért el a Soproni Széchenyi István Gimnázium háromfős csapata a nemzetközi Kitaibel Pál középiskolai biológiai és környezetvédelmi ta...

Rothos sikerek az OSZTV-n

Rothos sikerek az OSZTV-n

2024. 05. 29.

Három szakmában öt érem – a faiparosok, az erdész technikusok, valamint a környezetvédelmi technikusok is taroltak az országos szakmai tanulmányi vers...