Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A kábítószer nem menő!
Fotó: Németh Péter

Zsúfolásig megtelt diákokkal a GYIK a drogprevenciós előadáson

A kábítószer nem menő!

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Vigyázz magadra! címmel drog­­pre­­ven­­ciós interaktív előadást tartottak az általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákoknak a GYIK Rendezvényházban.

Zsúfolásig megtelt a GYIK Rendezvényház diákokkal az elmúlt héten szerdán. A városi tanulók számára a Soproni Rendőrkapitányság szervezett drog­­pre­­ven­­ciós előadást.

– Jó, hogy ilyen sokan eljöttetek erre a fontos és érdekes elő­­­­adásra. S egyúttal köszönet jár a rendezőknek, hogy létrejöhetett ez a társadalmilag és egyénileg is hasznos esemény – szólt a diáksághoz, illetve a szervezőkhöz dr. Simon István. Az al­­polgármester óva in­­tet­­te a fiatalságot: vigyázzanak magukra, mert az egészséget, a kar­­riert veszélyezteti, ha kábítószerhez nyúlnak! Terjed a cigaretta, miközben cigizni nem me­­nő és nem trendi. Ha bárki rászokott, már nehezen tudja letenni. Az alkohol pedig tudatmódosító szer. Károsítja az idegrendszert, a társas kapcsolatokat. Hasonlóan veszélyes a drog. Ha valaki rátért erre a ká­­ros útra, ak­kor ott nincs megállás, nehéz letérni róla. A használója nem tud tanulni, csak azon jár az esze, hogy honnan tudna pénzt szerezni, így hozzájutni az újabb adaghoz. Mindenki vigyázzon, hogy ne legyen áldozat! Erre példaként hozta, hogy ismeretlenek a hétvégi bulikon drogot kevernek az italokba, s utána visszaélnek a helyzettel.

Dr. Simon István köszöntő­je után Klobusitzky György, a Nem­­­­zeti Közszolgálati Egyetem mestertanára humoros, de nagyon is komolyan vett és példákkal, képekkel, zenével jól illusztrált előadáson mutatta be, mennyire káros és tévút a ká­­bí­­tószerekhez nyúlni. A di­­ák­­ság pedig „vevő volt” az ő nyelvükön tartott ismertetőre.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...