Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A jövő csillagásza

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A heti öt kosárlabdaedzés mellett Németh-Hajnal Csongor zeneiskolába jár, a Juventus Fúvószenekar tagja, és még jó tanuló is. A 12 éves széchenyis fiú csillagász szeretne lenni.

Csongor életében meghatározó volt az, hogy a Hunyadi János Evangélikus Iskola és Óvodában 3–4. osztályban Halvax Julianna volt az osztályfőnöke.

– Juli néni tehetséggondozó foglalkozásain is részt vettem, amit mi csak „játékóráknak” hívtunk. Akkor nyertem el a Matehetsz ösztöndíját is, az összegből pedig programozást tanultam – mesélte. – Juli nénihez jártam furulyakaratéra is, ahol különböző színű szalagokat kaptunk a furulyánkra annak függvényében, hogy melyik fokozatot értük el. Én eljutottam egészen a feketéig.

Ezután beiratkozott a zeneiskolába, ahol mi mást is választhatott volna, mint azt a hangszert, amin kedvelt osztályfőnöke is játszik: a klarinétot. A múlt évben már versenyen is indult, és igazgatói dicséretet kapott. Tavaly év végén bekerült a Juventus Fúvószenekarba, így most már a felnőttek között játszik, és alig várja a próbákat.

Másik kedvenc elfoglaltsága a kosárlabda. – Ovis korom óta kosarazom a Soproni Sportiskolában – folytatta Csongor. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy a múlt szezonban én lettem a legjobb játékos az U12-es korosztályban. Már második éve csapatkapitány vagyok, most léptem át az U13-ba.

Nem ez az egyetlen váltás Csongor életében: múlt héten kezdte meg tanulmányait a Széchenyi-gimnáziumban. Mivel a Hunyadiban is angolul tanult, az emelt szintű angolos osztályt választotta. Szabadidejében három testvérével, Gellérttel, Emíliával és a Violával játszik, valamint apukájának segít mindenben, amiben csak tud: kertészkedik, barkácsol – valóságos kis ezermester. Egyelőre úgy gondolja, ha felnő, csillagász lesz.


Kapcsolódó cikkek

Buszsofőrnek született

Buszsofőrnek született

2023. 03. 08. | Madarász Réka

Sok gyereknek van érdekes hobbija, Takács ­Márké azonban egyenesen meglepő: rajong a buszokért. Legyen szó menetrendről, útvonalról vagy sofőrről, nin...