Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A jövő állatorvosa?
Szabó Kata imádja a biológiát, ezért is indult a megyei természetismereti versenyen Fotó: Németh Péter

A jövő állatorvosa?

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Megyei első helyezést ért el egy természetismereti versenyen Szabó Kata. A berzsenyis lány még csak hetedikes, de már most biztos benne, hogy állatokat szeretne gyógyítani.

Kata nem kifejezetten reál beállítottságú. Bár a biológiát imádja, a másik kedvenc tantárgya a német. Nemzetiségi osztályba járt már a Hunyadiban is, és ötödik óta a Berzsenyi Líceum német nemzetiségi képzésén folytatja tanulmányait. Első helyezett lett a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei fordulóján a hatodikos korosztályban.  

– Nagyon meglepődtem az első helyezésen. A kérdések a teljes ötödik és hatodik osztályos természetismeret tananyagot érintették, melyet Payritsné Horváth Bernadett tanított. A korábbi évek feladatlapjai alapján gyakoroltam, és a Természetbúvár Magazin írásait olvasgattam a nyáron – mesélte a kedves és mosolygós lány. – Mivel azonos pontszámot szereztem az ötödikes nyertessel, két továbbjutást eldöntő feladat alapján ő került be az országos döntőbe.

Kata szabadidejében szívesen olvas, rajzol, sorozatokat néz német és angol nyelven, emellett rengeteget sportol: harmadik óta lovagol, négy éve pedig légtáncol. A különleges sportághoz akkor kapott kedvet, amikor az edzője, Duics Dia a csapatával a Hunyadi-iskolában tartott bemutatót. Arra a kérdésünkre, hogy van-e már elképzelése a jövőjéről, a lány határozott igennel felelt: kiskora óta állatorvos szeretne lenni.

– Nagyon szeretem az állatokat, különösen a lovak és a kutyák állnak közel a szívemhez – tette hozzá csillogó szemekkel a lány. – Rengeteget nézegetem az állatos könyveket, szinte mindegyik kutyafajtát megismerem az utcán. Azt tervezem, hogy majd egy menhelyről fogadok örökbe egy kutyust. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...