Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A gyermek jelenti a jövőt
Az új bölcsőde épülete egyszintes, akadálymentes lesz, összesen hat csoportszobát alakítanak ki benne. Látványterv

Bővülnek a férőhelyek

A gyermek jelenti a jövőt

| Huszár Judit | Soproni fiatalok

Letették Sopron legnagyobb bölcsődéjének alapkövét. A Hillebrand utcában építik fel kormányzati támogatásból a bölcsődét, ahol összesen 84 gyermeket fogadnak majd. – Örömteli, hogy egyre több gyermek születik Sopronban, ezért igény van a fejlesztésre – mondta a helyszínen Barcza Attila.

Munkagépek dolgoznak az Anger réti pálya mellett, lekerítették a Hillebrand utca sarkán lévő 15 ezer négyzetméteres területet. Itt építik fel az új bölcsődét, amelyben hat csoportszobában összesen 84 kisgyermeket fogadnak majd. A munkát március első napjaiban kezdték a szakemberek, a tervek szerint 14 hónap alatt készülnek el.

– 2010-ben polgári fordulat következett Magyarországon, a gazdaság talpra állt, előtérbe kerültek a családok – fogalmazott az alapkőletétel előtt Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Számunkra a gyermekek jelentik a jövőt, és szerencsére elmondhatjuk, hogy gyarapodik az ország, azon belül pedig Sopron is. A gyermekvállalást ösztönzik a különböző családtámogatások, például a csok, az adókedvezmény, a nagyszülői gyed. Örömteli, hogy ma letehetjük Sopron legnagyobb bölcsődéjének alapkövét.


– A városfejlesztés jelentős része az önkormányzati intézmények modernizálása – folytatta dr. Farkas Ciprián polgármester. – Elsődleges, hogy a gyermekek egészséges és jó körülmények között nevelkedjenek, éppen ezért alakítottunk ki új szárnyat a közelmúltban a Szarvkői úti bölcsődében, valamint készül a Halász utcában egy új egyházi bölcsőde és óvoda. Természetesen a jövőben a többi önkormányzati intézményt is fejlesztjük, illetve az evangélikus egyháznak átadtuk itt, a Hillebrand utcában a bölcsőde melletti területet, ahol óvodát alakít ki.


Az új bölcsőde egyszintes lesz, a fűtését hőszivattyús gépészeti rendszer biztosítja. Az akadálymentes épület mellett összesen 23 parkolót, valamint kerékpártárolókat is kialakítanak, illetve lesz egy közel 500 négyzetméteres fedett–árnyékolt terasza is.

Az alapkőletétel résztvevői: A bölcsőde alapkövét Barcza Attila országgyűlési képviselő, dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester, illetve Bognár László, a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. területi igazgatója tette le. A rendezvényen részt vett számos önkormányzati képviselő, intézményvezető is.

Kapcsolódó cikkek