Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatérés  a természetbe

Visszatérés a természetbe

| P. Horváth László | Panoráma

Városunkban kettő cserkészcsapat is működik. A 364. számú Scarbantia, valamint a 66. számú Báthory László csapat is várja, hogy véget érjen a koronavírus-helyzet, és ismét megtarthassa az összejöveteleit.

Cserkésznek lenni jó érzés, rengeteg alkalmazkodást kíván, emellett sok élményt biztosít a közös csapathoz való tartozás. A gyerekekkel az úgynevezett őrsi rendszerben foglalkoznak; egy-egy őrsöt 6–8 azonos korú gyerek és egy néhány évvel idősebb vezető alkot. A világon a második legnagyobb szervezet a cserkészeké, így járjanak bármerre is, biztosak lehetnek abban, hogy társakkal találkoznak.

Városunkban kettő csapat is működik. Az egyik, a 364. számú Scarbantia, amely a II. világháborút követő kényszerszüneteltetés után 1989-ben szerveződött újjá.

– Jelenleg negyven tagunk van, és mindannyian várjuk már, hogy véget érjen a koronavírus-helyzet – közölte Jäckel Ferdinánd, a Scarbantia cserkész-segédtisztje. – Bízunk benne, hogy a nyári táborunkat idén is megtarthatjuk. Ekkor majd kipróbálhatjuk a pályázati támogatásból beszerzett új sátrainkat. A mozgalom egyik fő célkitűzése, hogy megismertessük a fiatalokat a természetközelibb életformával, klasszikus értékrendet közvetítsünk nekik.

A 66. számú Báthory László cserkészcsapatnak jelenleg harmincnégy aktív tagja van. Nagy Tímea parancsnok úgy látja, a cserkész szemlélettől távol állnak az online foglalkozások. – Számunkra fontos, hogy együtt játszva és cselekedve tanuljunk – tette hozzá. – Mi nemcsak a vírushelyzet idején járjuk a természetet, hanem az év bármely napján. Csapatunknál fontos esemény lesz a május első hétvégéjén megrendezendő ­Báthory nap. Ekkor a cserkészek fogadalmat, a kiscserkészek pedig ígéretet tesznek. Az idei rendezvény azért is különlegesnek ígérkezik, mert ekkor ünnepeljük az újjáalakulásunk harmincadik évfordulóját, a jubileumra nagyon készülünk.

Megtudtuk, a tervek szerint a nyári tábort az Őrségben vagy a Bakonyban tartják meg.

Kapcsolódó cikkek