Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Vigyázzunk a motorosokra!

| Cziráki Viktória | Panoráma

A motorosok baleseti kockázata átlag feletti, ezért minden közlekedő közös érdeke, hogy tavasztól őszig számítsunk jelenlétükre az utakon és vezessünk óvatosan.

A jó idő beköszöntével gyakoribbá váló motorkerékpáros balesetek legfőbb okai emberi tényezőkre vezethetők vissza. – A statisztikai elemzésekből kiderül, hogy a motorkerékpáros balesetek első számú oka a sebesség nem megfelelő megválasztása, ezt követi a szabálytalan irányváltoztatás, haladás, kanyarodás és előzés – mondta el a Soproni Témának Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

– Közismert, hogy a kétkerekű motoros járművel, valamint kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban megtalálható passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.

A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és a bukósisak kiválasztásának. Utóbbi használata semmit sem ér, ha nincs becsatolva. A kánikulai időjárásban többen nem veszik fel a megfelelő védőruházatot, azonban az motorozáskor a nyári forróságban is elengedhetetlenül szükséges. Egy-egy hosszú úton akár többször álljanak meg, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk, de amikor újra motorra ülnek, vegyék fel a védőfelszereléseket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...