Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Vigyázzunk a gyalogosokra!

| Munkatársunktól | Panoráma

A Jereván-lakótelepre, a Csengery utcai aluljáróhoz közeli gyalogátkelőhöz és két alkalommal a Lackner utcai körforgalomnál történt gyalogosgázoláshoz riasztották a mentőket és a rendőrséget, szinte pár nap leforgása alatt.

A szomorú mérleg sajnos korántsem szokatlan: az évnek ebben a szakaszában „menetrend szerint” több gyalogost ütnek el. A korai sötétedés, a köd és az eső/ hó miatt romlanak a látási viszonyok, ha ehhez egy figyelmetlen gyalogos és autós is „társul”, borítékolható a baleset.


–  Ebben az időben vigyázzunk fokozottabban a gyalogosokra, mert csapadékos időben, valamint erős, csípős szélben az is jól megfigyelhető, hogy igyekeznek mielőbb „fedél alá”, azaz védett helyre kerülni! – mondta el a Soproni Témának Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

–  Ezért nem minden esetben körültekintőek, nem feltétlenül a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kelnek át, vagy rosszul mérik fel az érkező járművek sebességét. Esőben vagy sűrű hóesésben még a kinyitott esernyő is korlátozhatja a gyalogosokat a látásban. Legyünk türelmesek az úttesten lassabban áthaladó gyalogosokkal!

Kapcsolódó cikkek