Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Végéhez közeledik a felújítás
A Széchenyi téri épületben befejeződött a nyílászárók, burkolatok cseréje, megújult a fűtés- és világításrendszer, végéhez közeledik az összekötőfolyosó felújítása is. Fotók: Brém Zsolt, File

Egységesült az arculat a Szent Orsolya Gimnázium belvárosi épületein

Végéhez közeledik a felújítás

| Bertha Ágnes | Panoráma

Október 1-től vehetik birtokba a Szent Orsolya Gimnázium diákjai a Széchenyi téri szárnyat. A Deák téri épületben is folytatódott a felújítás.

A Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Széchenyi téri épületszárnyának teljes körű felújítása során is érzékelhető volt az építőanyagárak rohamos emelkedése és ezáltal az utánpótlás lassulása. – Ez némileg visszavetette a munkálatokat, de az eredeti szerződés szerinti október 1-jei határidő tartható – szögezte le dr. Kovács András igazgató. – A korábbi beruházások során megszoktuk, hogy általában egy hónappal a kiírt határidő előtt végeztek a szakemberek, ezért bizakodtunk a szeptember elsejei átadásban.

Részben azonban mégis használható a Horváth-házi szárny: a teljesen megújult, kibővült konyha–étterem elkezdi működését. A menzára egy országos üzemeltetővel kötött az iskola szerződést, a diákok szeptembertől két menüből és egy diétás – glutén-, cukor- és/ vagy laktózmentes – ételsorból választhatnak.

A Széchenyi téri épületben a munkálatok során új fűtés- és világításrendszer épült ki, megtörtént a teljes burkolatcsere, a külső–belső nyílászárók cseréje. Az egyik leglátványosabb fejlesztés a konyha átalakítása és az étterem bővítése, ez utóbbinak egy – üvegborítású – része az udvarrész fölé nyúlik ki, valamint megtörtént az akadálymentesítés is a lift beépítésével. Jelenleg is zajlik a kapubejárók és az udvar térkövezése, októbertől az eddigi Széchenyi téri portabejárat megszűnik, helyette a rekonstruált, gazdagon díszített, stukkókkal borított, eddig használaton kívüli várkerületi bejáratnál épült ki a porta. Komoly projektet jelentett a díszterem felújítása és bővítése: létrejött egy 300 fős színházterem színpaddal, világítás- és hangtechnikával, klimatizált légcserélővel. A tanárit áthelyezték: korszerűbb körülmények közé került a vizesblokkokkal és egy kis teakonyhával együtt.

– A Deák téri telephelyünkön, az alsó tagozaton is elindult a rekonstrukció – zárta dr. Kovács András –, minden szinten új tanulói vizesblokkok létesültek, megérkeztek az új bútorok, megújult a teljes villamos hálózat, és reméljük, az Orsolya térről a játszótér felújított és kibővített elemei is átkerülnek. Az épületszárnyban lehetőség van a további bővülésre, az idei tanévben már négy 1. osztállyal indulhatunk el. 

Személyi változás: Az elmúlt tanév végén lakhelyváltozás miatt távozott az általános iskolát évtizedeken át irányító igazgatóhelyettes, Nagyné Hoóz Rita. Helyét Kükedi Józsefné tanító, mesterpedagógus, köznevelési tanácsadó veszi át.

Kapcsolódó cikkek