Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Várják Sopronban a turistákat
Közös siker az év honlapja különdíj. Felvételünkön Udvardi Krisztina, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese, dr. Farkas Ciprián polgármester és ­Kovác

Az év honlapja különdíjat kapott a közelmúltban elindított visitsopron.com

Várják Sopronban a turistákat

| P. Horváth László | Panoráma

Az év honlapja különdíjjal ismerte el a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. megújult internetes oldalát, a visitsopron.com-ot a Magyar Marketing Szövetség. A díjátadón elhangzott: a város és térsége a vírushelyzet elmúltával ismét várja a turistákat.

Az elmúlt héten hétfőn dr. Farkas Ciprián polgármester jelenlétében Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Szász Józseftől, a Magyar Marketing Szövetség irodavezetőjétől vette át az év honlapja különdíjat. Mint arról lapunkban beszámoltunk (Megújult a weboldal, Soproni Téma 2020. november 11.), tavaly év végén teljes ráncfelvarráson esett át a korábbi turizmus.sopron.hu, a város turisztikai weboldala. A névválasztásnál arra törekedtek, hogy a belföldi és a külföldi turisták számára is jól csengő és könnyen megjegyezhető legyen. Így esett a választás a visitsopron.com-ra. Itt hasznos információkat olvashatnak mind az idelátogatók, mind a helyi érdeklődők.

– Ez az elismerés visszaigazolása annak a munkának, amit Sopronban nap mint nap végzünk – mondta dr. Farkas Ciprián. – A részletekbe menően is ügyelünk arra, hogy megfeleljünk a turisták igényeinek. Készülünk arra az időszakra, amikor visszatérhetnek a látogatók a városba. Az M85-ös gyorsforgalmi útnak köszönhetően már gyorsabban és biztonságosabban érhető el Sopron, illetve a régió. Lesz is miért is ide jönni, hiszen korábban megújult a belváros, gyönyörű a környezet, a Fertő tavi beruházás is elkezdődött. Ennek keretében a magyar partszakaszon a környezetvédelmi és nemzetközi előírásoknak megfelelő óriási szabadidőpark létesül.

Kovács-Gazda Nikoletta hozzátette: várják, hogy a vírushelyzet elmúltával újrainduljon a turizmus. Addig is az érdeklődők az internetes felületen keresztül már azelőtt tájékozódhatnak a város és a régió adta lehetőségekről, mielőtt útnak indulnának. Számos olyan különlegesség is megtalálható a weboldalon, amely a soproniak és a visszatérő vendégek számára is kínál érdekességeket.

Kapcsolódó cikkek