Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Valóban szüksége van üdülési jogra?
Az üdülési jognak olyan magas éves költsége van, amelyből hasonlóan jó nyaralást szervezhetünk – idő- és helybeli kötöttség nélkül Fotó: illusztráció

Valóban szüksége van üdülési jogra?

| Cziráki Viktória | Panoráma

Ha üdülési jogot kínálnak nekünk eladásra, jól fontoljuk meg, valóban szükségünk van-e rá! Hosszú éveken keresztül fizethetjük a költségeit, és nagyon nehéz tőle megszabadulni.

Termékbemutatókhoz hasonló rendezvényeken próbálnak üdülési jogot rásózni gyanútlan emberekre, olyanokra is, akiknek egyáltalán nem állt szándékukban ilyen jogot venni. A jó kommunikációs készségű előadóknak gyakran olyanokat is sikerül meggyőzni a jog előnyeiről, akik eleve nem is akartak üdülésbe befektetni, és később megbánják a hirtelen döntést. – Ezeken a bemutatókon nem történik csalás, mert a szervezők nem rejtik véka alá az értékesítési szándékukat, és miután megköttetett a szerződés, az abban foglaltak érvényesek – mondta el a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

– Érdemes még a szerződés aláírása előtt utánaszámolni a költségeknek, hiszen egy ilyen jog nem abból áll, hogy egyszer kifizetik, hanem elég magas éves költsége van, amelyből esetleg hasonlóan jó nyaralást szervezhetünk idő- és helybeli kötöttség nélkül.
Azt is fontos tudni, hogy a jogot általában nehéz továbbértékesíteni, hiszen többnyire nem képez jelentős értéket, ugyanakkor a vásárlónak a fizetési kötelezettségeket is át kell vállalnia a jövőre nézve.


Vigasz lehet annak, aki átverve érzi magát, hogy az üdülési jog megvásárlására vonatkozó szerződés megkötését követő 14 napon belül írásban elállhatunk a szerződéstől. Tehát ha megkötöttük a szerződést, e határidőn belül még mindig meggondolhatjuk magunkat.

Kapcsolódó cikkek