Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ünnepi hetek 2018

Ünnepi hetek 2018

| Munkatársunktól | Panoráma

A Sopron belvárosában pénteken tartandó utcazene-fesztivállal kezdődik a 61. Soproni Ünnepi Hetek (SÜH). Az öthetes program első hétvégéjére főleg a fiatalokat és a családokat várják.

Pataki András, a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: áttörést jelent a nagy hagyományokkal rendelkező programsorozat történetében, hogy mint helyszínt, a fertőrákosi barlangszínházat idén is bevonva világsztárokat láthat vendégül Sopron. Mindemellett arra törekedtek, hogy a műfaji és stílusbeli változatosság jegyében a legszínesebb programkínálatot biztosítsák nemcsak a soproniaknak, hanem a városba látogató turistáknak is.
Az öthetes program elsőként a jövő generációját, valamint a családokat szólítja meg.

A már hagyománnyá vált „Sopron zenél” program évente visszatérő lehetőség a fiatal zenésznemzedék számára a bemutatkozásra és a nemes versengésre, mivel a győztes jogot nyer a VOLT Fesztiválon való fellépésre is.


A SÜH nagy vállalása a SopronDrum fesztivál, amelynek művészeti vezetője, Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres művész kiemelte: a meghívott világsztárok nemcsak muzsikálnak majd, hanem kurzusokat is tartanak az ideérkező magyar és külföldi középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak.
A SÜH után is folytatódnak a programok a fertőrákosi barlangszínházban, szeptember 15-ig 42 alkalommal 18 féle produkciót láthatnak a nézők.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...