Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új vezető a kollégiumban
A konditerem nagyon népszerű a diákok körében, újabb gépek beszerzését is tervezik – hangsúlyozta Kovács István Fotó: Bertha Ágnes

Új vezető a kollégiumban

| Bertha Ágnes | Panoráma

Szeptember 1-jére egy villamos rendszerében is teljesen megújult kollégiumot vehetnek birtokba a Ferenczy János utcai diákotthon lakói. Augusztus 11-től Kovács István személyében új vezető áll az intézmény élén.

Augusztus közepén sem alussza Csipkerózsika-álmát a Ferenczy János utcai Soproni SzC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma kollégiumi intézményegysége: gépek zaja tölti be az épületet, szakemberek dolgoznak azért, hogy szeptemberre a felújítás újabb lépését zárhassák le. – Már elkészült a felsőbb szintek villamoshálózatának felújítása, jelenleg az alaksori villamos szerelések, kábelezések zajlanak, az álmennyezet szerelése és a lámpatestek cseréje – tudtuk meg Kovács István intézményegység-vezetőtől. – Készülnek a közösségi terek is, lassan kialakul a könyvtár végleges formája a tévésarokkal, az informatikaterem, a portával szemben az információs–tájékoztató pult szeptemberre szolgálatba állhat, és befejeződik az irodák felújítása is.  

A Soproni Szakképzési Centrum támogatásával és az akkori tagintézményegység-vezető, Bebesi József irányításával pár évvel ezelőtt elindult rekonstrukció részeként előbb a külső szépült meg: szigetelés, nyílászárócsere, tetőszigetelés történt, valamint napkollektorok kerültek fel a tetőre. A külső után jöhetett a belső: új szerverközpont készült, és folyamatosan cserélik a szobák belső berendezését.

A négyszintes kollégium felső két emeletén a lányok, az alsó kettőn a fiúk kapnak szobákat, szeptember 1-jén 130–140-en veszik birtokba az épületet – többségükben a szakképzési centrum diákjai, de vannak itt berzsenyisek és széchenyisek is. Az új tanévben nemcsak új intézményegység-vezetővel, de új pedagógusokkal is találkoznak a diákok. A kollégiumban hat pedagógus, két éjszakai gyermekfelügyelő, portások, takarítónők és karbantartók felelnek azért, hogy a gyerekek napi munkája, tanulása zökkenőmentes legyen. A napi rutint persze egyéb elfoglaltságokkal is igyekeznek oldani a nevelők: a diákok járnak uszodába, sportfoglalkozásokra, kirándulni, kerékpározni és kiállításokra is.

A szeptemberre befejeződő munkák után sem zárul le a felújítás: – A konditermet szeretnénk fejleszteni új gépek vásárlásával; új ágyak, matracok beszerezése, valamint a mosdók és a csatornahálózat felújítása pedig a jövő nagy feladata – tette hozzá Kovács István.

Kapcsolódó cikkek