Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új ultrahang a Soproni Gyógyközpontnak

| Munkatársunktól | Panoráma

Speciális ultrahang-berendezést adományozott a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálynak a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány, a műszert a GYSEV CARGO Zrt. 6,5 millió forintos felajánlásából vásárolt meg.

A közlekedési vállalat társadalmi felelősségvállalás címén segítette az eszköz beszerzését.  

Az ultrahang az aneszteziológus és intenzív terápiás orvosok munkájában ma már nélkülözhetetlen műszer, segítségével a különböző kórképek gyorsan felismerhetőek. A készülék segíti a különféle erek kanülálását, a műtéti érzéstelenítést és a fájdalomterápiát.

A műszerhez tartozó kiegészítő fejekkel több szerv is vizsgálható. A szívultrahanggal például következtetni lehet a szívbillentyű és a szívizom működési zavaraira. A gép képes feltérképezni az agyi erek állapotát, kimutatja a különböző keringési zavarokat, de szükség esetén alkalmas a mellkasi, valamint a tüdőt érintő kórképek diagnosztizálására is. Könnyen mobilizálható, így a betegágy mellett is használható.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Boda János, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója, dr. Komornoki László, a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint dr. Kulcsár Dániel, a gyógyközpont megbízott főigazgatója.

Kapcsolódó cikkek