Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új pálya az ovisoknak
Korszerű körülmények között sportolhatnak a gyerekek a multifunkciós pályán. Fotó: Filep István

Új pálya az ovisoknak

| P. Horváth László | Panoráma

A jereváni kék óvodába járó gyerekek nagy örömmel vették birtokba az udvaron kialakított multifunkciós sportpályát.

Átadták az ötödik soproni multifunkciós sportpályát a jereváni kék óvodában. – A ­fiúk leginkább focizni szeretnek, hiszen itt bármekkorát rúghatnak a labdába, az sosem megy ki az óvodából – mondta lelkesen Horváth Márta, az óvoda vezetője. – A foci mellett megismerkedhetnek például a röplabda vagy a kosárlabda alapjaival is. Az óvodapedagógusaink korszerű körülmények között foglalkozhatnak a gyerekekkel.

Az eseményen dr. Farkas Ciprián kiemelte: Sopronban továbbra is a gyermek a legfontosabb. – 2010-ben fordulat történt, és a kormány a családok támogatását tekintette egyik fő céljának – tette hozzá a polgármester. – Ennek köszönhetően országszerte és Sopronban is nőtt a születésszám. Az intézményrendszernek követnie kell ezt a folyamatot. Városunkban is növelni kell a férőhelyek számát. A Szarvkői utcai bölcsődében a nyár végén átadhatjuk a két csoportnak helyet adó új épületrészt. A Halász utcában a katolikus egyházzal együttműködve szintén kétcsoportos, új bölcsőde épül. A további terveink szerint a Hillebrand utcában önkormányzati beruházásként bölcsőde, míg az evangélikus egyház fejlesztéseként óvoda készül.

– Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje tíz évvel ezelőtt hozta létre az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt – mondta Pattogó Martin, az alapítvány marketing- és kommunikációs vezetője. – A fő cél továbbra is változatlan: a pályák megépítése mellett biztosítjuk a szükséges felszereléseket, sportszereket, részt veszünk az óvodapedagógusok képzésében.

A kivitelezést a TAO-források mellett az önkormányzat is támogatta. A csütörtöki eseményen részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester, Mágel Ágost és Magas Ádám önkormányzati képviselő is.

Kapcsolódó cikkek