Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új mozdonyok a GYSEV-nél

Új mozdonyok a GYSEV-nél

| Munkatársunktól | Panoráma

A Siemens nyerte el a GYSEV Zrt. mozdonyvásárlásra kiírt közbeszerzési eljárását, így a cég kilenc Vectron típusú villamos mozdonyt szállíthat le.

A vasúttársaság még tavaly júliusban jelentette be, hogy sikeres előkészítő munka után aláírták az Európai Beruházási Bankkal a vállalat fejlesztési hitelszerződését, melynek keretében a GYSEV Zrt. 40 millió eurós hitelkerethez jutott. Ez biztosította a mozdonyok beszerzéséhez szükséges forrásokat.

A mozdonyokat folyamatosan állítják forgalomba, az első járművek várhatóan már nyáron, a to­­vábbiak pedig ősszel jelennek meg a GYSEV flottájában.


– Társaságunk dinamikus fejlődéséhez elengedhetetlen volt a megfelelő vontatójárművek beszerzése – mondta el Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója. – Komoly előkészítő munkát igényelt a szükséges források megteremtése, végül, az EIB-hitelkeret-megállapodással rendkívül kedvező feltételekkel jutottunk hozzá a vásárláshoz szükséges összeghez. A közbeszerzés során fontos szempont volt, hogy a járművek rendelkezzenek vasútüzemi hatósági engedélyekkel Magyarország mellett az ausztriai és németországi közlekedéshez, emellett több közép-európai ország területén is alkalmasak legyenek a határon átlépő személy- és tehervontatásra.

– Elismerés számunkra, hogy a GYSEV mozdonybeszerzési pá­­­lyázatán az osztrák Siemens AG-vel közösen sikeresen szerepeltünk, és vállalatunk szállíthatja le a megrendelt mozdonyokat – tette hozzá dr. Ludvig László, a Siemens Zrt. Mobility divíziójának vezetője.

Kapcsolódó cikkek