Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új brennbergi játszótér
A gyerekek örömmel vették birtokba a brenn­bergbányai játszóteret Fotó: Griechisch Tamás

Új brennbergi játszótér

| P. Horváth László | Panoráma

Az önkormányzat és a Soproni Egyetem együttműködésének köszönhetően épült játszótér Brennbergbányán, amelyet múlt héten adtak át. A fajátékok az egykori bányászmúltat idézik.

A Soproni Egyetem egyik célja, hogy a hallgatói részt vegyenek Sopron fejlesztésében. Még 2017-ben született az a megállapodás, amely szerint az egyetem vállalja a játszótéri eszközök tervezését, gyártását. Az önkormányzat erre a célra 30 millió forint támogatást biztosít, illetve egy helyszínt is, ahol kialakíthatják az egyetemisták a játszóteret. Ezen együttműködés keretében épült meg a brennbergbányai játszótér. A fajátékok az egykori bányászmúltat idézik: van csille, alagút feletti mászófal, faház, kötélcsúszda, s természetesen a hinták sem hiányozhatnak. Az átadáson részt vett dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, városfejlesztési tanácsnok, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és a munkában  

részt vevő egyetemi hallgatók is.

Dr. Andor Krisztián, az egyetem intézetigazgatója arról szólt, hogy az együttműködés jó példája a Brennbergbányán elkészült tér.

– Játszóteret átadni a leghálásabb dolog – mondta dr. Fodor Tamás polgármester. – Jó látni a gyerekek örömét. A szülőkét is, hiszen ők is nagyon hiányolták már ezt a parkot.

Dr. Magoss Endre, a faipari kar dékánja kiemelte, főként kreatív faipari hallgatók és az irányító szaktanárok pályamunkái közül választották ki azokat az elemeket, amelyeket később ugyancsak a hallgatók építettek meg. Az már most látszik, hogy remek alkotások születtek, hiszen a gyerekeknek tetszik a játszótér.

Az átadáson jelen voltak a brennbergi óvodások és az óvónők. Táp Lászlóné, a részönkormányzat vezetője százezer forintos támogatást adott át a tagóvoda vezetőjének, Lakatosné Tóth Szilviának. A pénzből eszközöket, fejlesztőjátékokat vásárolhatnak.

– Jól látni, hogy napjainkban mind több fiatal marad itt a településrészen, illetve sok családos költözik ide – fogalmazott Stöckert Tamás főtanácsnok. – Ennek köszönhetően ismét gyerekektől hangos a tér Brennbergbányán. Igazán megérdemelték ezt a játszóteret.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek