Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ügyeljen értékeire!
Telefont, pénz- és irattárcát semmilyen külső zsebben nem célszerű tárolni!

Ügyeljen értékeire!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Utcán és közlekedés közben figyeljünk oda a táskánkra és a pénztárcánkra! Hátizsák zsebében ne hordjuk értéket, ezzel sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne váljunk áldozattá!

Zsúfolt helyen soha nem lehetünk teljes biztonságban a zsebtolvajok ellen, akiknek a kedvenc célpontjuk a hátizsák. A hátunkon viselve ugyanis nem nagyon tűnik fel, ha mögöttünk valaki kinyitja a cipzárját, és elcsen belőle valamit. – Bár praktikusnak tűnhet, nem célszerű értékeinket hátizsákunk zsebeiben magunknál hordani – hogy miért, a válasz egyszerű: ha a hátunkon van, nem látjuk, ha kiveszik – mondja Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Legtöbb esetben mire feltűnik az áldozatnak, hogy meglopták, sajnos már késő. 

A szakember azt javasolja, hogy pénzt és értékes holmit soha ne tegyünk mások számára is hozzáférhető külső zsebbe. – Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a hátizsák bár kényelmes, biztonsági szempontból sajnos problémás, főként ha valaki úgy használja, mint a képen látható nő – teszi hozzá a főelőadó. – Telefont, pénz- és irattárcát nemcsak átlátszó, de semmilyen külső zsebben nem célszerű tárolni. Legyünk résen, értékeinket mindig a táska aljába vagy a biztonságosabb, belső zsebekbe tegyük! Legjobb, ha a hátitáskát nagy tömegben előre vagy oldalt a vállunkra vesszük, tömegközlekedésen pedig nyugodtan tegyük a lábunk mellé!

Kapcsolódó cikkek