Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Turisztikai fejlesztések
Sopronban egyre több a színvonalas étterem és kávézó Fotó: Griechisch Tamás

Turisztikai fejlesztések

| Madarász Réka | Panoráma

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) Nyugati Régiója idén Sopront választotta őszi ülése helyszínéül. Az esemény kapcsán az elnököt kérdeztük a jövőbeli tervekről.

– Kiemelt turisztikai célterületként a régió különös figyelmet kap a kormányzat részéről, a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatain keresztül is – tudtuk meg Könnyid Lászlótól, az MSZÉSZ elnökétől. – Várható, hogy számos szálláshely megújul. Ugyanakkor nem valószínű, hogy a régió szálláshelykínálata jelentősen bővülne, azaz nem számíthatunk tömegesen új szállodai beruházásokra a városban és környékén, mivel ezt statisztikai adatok sem indokolják. Sopron egy régiót alkot a Fertő tóval, ahol azonban még számos attrakcióra és a tó közvetlen közelében lévő jó minőségű új szálláshelyre van szükség. A szakmai szövetség éppen ezért valószínűnek tartja, hogy itt várhatóak még fejlesztések. A Kisfaludy-program például rendkívül kedvező feltételeket biztosít. 

– Jelenleg megfelelő a szálláshelyek száma és minősége, ha az éves átlagos foglaltsági adatokat nézzük – zárta az elnök. – Folyamatosan fejlődik a gasztronómiai kínálat, az elmúlt pár évben Sopronban és környékén is nagyon sok jó étterem, borászat jött létre vagy alakult át, a VOLT Fesztivál pedig egy új közönségnél helyezte fel a térképre a várost.

A legnagyobb, az országos átlagot is meghaladó mértékű kihívás a megfelelő munkaerő biztosítása mind az éttermekben, mind a szállodákban. 

Kapcsolódó cikkek