Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Tovább bővül az oltópontok száma

| MTI | Panoráma

Szerdán érkezett Magyarországra 70 ezer vakcina, melyeket kiszállítottak a kormány által kijelölt 21 oltási pontra, több fővárosi és vidéki kórházba.

Müller Cecília 2020 utolsó napján köszönetét fejezte ki mindazok számára, akik részt vettek a frontvonalban: az egészségügyi dolgozóknak, a szociális intézményekben dolgozóknak, a katonáknak, és különösképpen a Nemzeti Népegészségügyi Központ dolgozóinak. Hozzátette, köszönettel tartozik azon személyeknek is, akik betartották az előírt szabályokat és így járultak hozzá a járvány elleni védekezéshez.

Szerdán 70 ezer vakcina érkezett hazánkba, így immár 80 ezer adaggal 40 ezer egészségügyi dolgozót tudnak oltani. Ismertette, hogy 5110 egészségügyi dolgozó kapta már meg a koronavírus elleni vakcinát. 21 oltóközpontba szállították ki a szerdán érkezett újabb vakcinaszállítmányt. Az oltások beadása el is kezdődött Szilveszter napján. Január 4-től ez a szám 25-re bővül, és elkezdik a szociális szférában dolgozók, a szociális intézményekben élők, majd a krónikus betegségben szenvedők oltását is az oltási terv szerint. 

Müller Cecília is elmondta, örül, hogy egyre többen regisztrálnak a vakcinára. A vakcina beadatása továbbra is önkéntes – hangsúlyozta. 

Kiss Róbert rendőr alezredes kérdésre válaszolva elmondta: minden évben fokozott a rendőri jelenlét a köztereken szilveszterkor, így lesz ez idén is az éjszakai kijárási tilalom idején. Céljuk a megnyugtató rendőri jelenlét biztosítása. 

Kapcsolódó cikkek